Viorica Dăncilă, în pelerinaj la Mănăstirea Putna. Cum a reacționat când a fost invitată să ia cuvântul

Data actualizării: Data publicării:
viorica dancila manastirea putna

Viorica Dăncilă nu a mers joi la ceremonia de Ziua Marinei de la Constanța, ci s-a dus la mănăstirea Putna, la slujba de Sfânta Maria, însoțită de mai mulți lideri PSD. Peste 25 de mii de pelerini au participat la slujba de anul acesta. 

Mulți dintre pelerinii de la Putna au fost total nepregătiți pentru temperaturile de acolo, care au scăzut brusc.

Viorica Dăncilă a ajuns joi la Putna, după ora 10:30. Ea a venit însoțită de miniștrii Răzvan Cuc, Eugen Teodorovici și Mihai Fifor. Liderii politici au fost întâmpinați de localnici în port tradițional, cu pâine și cu sare. Împreună cu prelații de la mănăstire, Viorica Dăncilă a vizitat Muzeul Mănăstirii Putna, unde a participat la o lecție de istorie, predată de unul dintre călugări. Apoi a luat parte la slujba religioasă oficiată afară, în curtea mănăstirii, de un sobor numeros de preoți. 

Viorica Dăncilă a fost invitată de starețul mănăstirii să ia cuvântul, dar a spus că nu este cazul, pentru că este o zi de sărbătoare și ar trebui să vorbească doar clericii.

După aceea, premierul a făcut o baie de mulțime, pentru că foarte mulți dintre localnici, dar și turiști au ținut neapărat să o salute pe Viorica Dăncilă, să facă fotografii și să-i adreseze câteva cuvinte.

Premierul este într-un pelerinaj mai amplu prin Moldova. Joi după-amiază este așteptată la Botoșani, iar vineri merge la Iași.

Viorica Dăncilă, la Fălticeni: „Vor fi foarte multe jigniri din partea opoziției, cu foarte multe minciuni”

Viorica Dăncilă a fost miercuri la Fălticeni. Acolo, a fost întâmpinată cu ropote de aplauze de un grup de pensionari. Viorica Dăncilă a fost apoi pupată, îmbrățișată și întâmpinată cu buchete de flori, timp de minute bune. Totul s-a încheiat cu o fotografie de grup.

Premierul se află într-un turneu pe la organizațiile județene de partid pentru a-și consolida poziția înaintea alegerilor prezidențiale. A profitat de ocazie pentru a-și ataca contracandidații din cursa pentru Cotroceni. Deși campania electorală încă nu a început, premierul este deja convins că opoziția va jigni și va dezinforma. Mai mult, Viorica Dăncilă spune că, spre deosebire de ceilalți candidați, PSD nu are „aroganța unora care deja văd aceste alegeri câștigate”.

„Vor fi foarte multe jigniri din partea opoziției, cu foarte multe minciuni, pe care deja le-am văzut. Ei vor continua cu minciunile, noi vom continua să spunem adevărul. Ei vor continua să jignească, noi vom veni cu lucrurile pe care le-am făcut pentru români, cred că oamenii vor aprecia fiecare pas făcut de fiecare partid în parte. Eu văd viitoarele alegeri prezidențiale ca alegeri foarte importante și prin prisma următoarelor două rânduri de alegeri: locale și parlamentare. Noi, PSD, tratăm cu foarte mare seriozitate aceste alegeri. Am înțeles mesajul dat la alegerile europarlamentare. (...) În alegerile prezidențiale nu vom avea aroganța unora care care deja văd aceste alegeri câștigate”, a spus Viorica Dăncilă.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri