Vizita în SUA a președintelui Iohannis, comentată de liderii coaliției de guvernare

Data actualizării: Data publicării:
PROTOCOL DE COLABORARE - PSD-ALDE-UDMR
Inquam Photos / George Calin

Liderii coaliţiei de guvernare au reacţionat la întâlnirea preşedintelui Klaus Iohannis cu omologul său american Donald Trump.

170223_iohannis dragnea tariceanu grindeanu_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea (1)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Într-o postare pe Facebook, Liviu Dragnea spune că parteneriatul strategic cu SUA s-a întărit şi datorită consensului naţional privind alocarea celor 2% din PIB pentru apărare.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Salut faptul că parteneriatul strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii se întăreşte! Iată cum consensul naţional privind alocarea celor 2% din PIB pentru Apărare a dus la rezultate concrete”, a scris Liviu Dragnea, sâmbătă, pe Facebook.

Preşedintele Camerei Deputaţilor şi-a exprimat speranţa ca parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii să aducă rezultate şi în plan economic.

Tăriceanu: Am reţinut remarca lui Trump privind lupta anticorupţie; cea mai gravă formă de corupţie este abuzul de putere

Călin Popescu Tăriceanu cataloghează şi el întâlnirea drept un reper politic şi important. Totuşi, nu reprezintă un panaceu pentru provocările cu care ne confruntăm la noi acasă, spune liderul ALDE. Despre discursul referitor la corupţia din România, Călin Popescu Tăriceanu spune: „Lupta noastră cu corupţia trebuie să se focalizeze pe cei care au transformat lupta anticorupţie într-un instrument politic împotriva adversarilor, împotriva democraţiei, a drepturilor omului, devenind astfel ei înşişi corupţi”.

„Din discursul preşedintelui Trump, am reţinut în mod deosebit remarca privind lupta anticorupţie şi pentru un stat de drept, care se desfăşoară la noi în ţară. Este un punct de vedere pe care l-am susţinut permanent şi pe care-l susţin în continuare. Aşa cum am subliniat în repetate rânduri, corupţia nu s-a manifestat la noi doar în domeniul financiar. Cea mai gravă formă de corupţie este corupţia generată de abuzul de putere manifestat la nivelul conducerii unor instituţii”, se arată într-un comunicat al preşedintelui Senatului.

Călin Popescu-Tăriceanu susţine că lupta anticorupţie este folosită în scopuri politice, fapt ce reprezintă în sine o formă de corupţie. „Lupta noastră cu corupţia trebuie să se focalizeze mai mult ca oricând pe cei care au transformat lupta anticorupţie într-un instrument politic împotriva adversarilor, împotriva democraţiei, a drepturilor Omului, devenind astfel ei înşişi corupţi”, consideră preşedintele ALDE.

„Întâlnirea dintre preşedinţii României şi SUA este un reper politic foarte important, dar nu reprezintă un panaceu pentru provocările cu care ne confruntăm la noi acasă”, a conchis Tăriceanu.

Guvernul României a reacţionat şi el prin vocea lui Teodor Meleşcanu, şeful diplomaţiei de la Bucureşti.

Din ceea ce am văzut la televizor, o să vedem ce primim prin analizele colegilor din America, dar din ce am văzut la televizor am văzut o apreciere extrem de bună, aş spune deosebit de bună în legătură cu cele două teme care au fost menţionate de preşedintele Trump: creşterea bugetului de către actualul guvern la 2% din PIB şi participarea forţelor armate române la operaţiunile din străinătate. Din punctul meu de vedere, este foarte important ceea ce facem şi mai puţin important ceea ce spunem. Trebuie să facem mai mult şi să spunem mai puţin”, a declarat Meleșcanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri