Vladimir Tismăneanu, mesaj pentru Klaus Iohannis: „Domnule Iohannis, vă amintiţi prima întrebare pe care i-aţi pus-o lui Ponta în a doua dezbatere?”

Data publicării:
vladimir tismaneanu - 3240020-Mediafax Foto-Andreea Balaurea

Politologul Vladimir Tismăneanu a postat un mesaj pentru președintele ales Klaus Iohannis, după ce duminică premierul Victor Ponta a anunțat componența noului guvern. Acesta este de părere că președintele ales nu va putea coabita cu noul guvern. „Nu văd posibilă coabitarea între dl Iohannis, ales de toţi cei care vor să scape de Ponta, şi megaplagiator. Sunt două săbii, vreau să cred, care nu au cum să încapă în aceeaşi teacă”, a scris Vladimir Tismăneanu pe contributors.ro

„Guvernul Ponta IV este o glumă proastă. Singura veste bună este că doamna ministru Ioana Petrescu a decis (sau a fost decisă) să revină în mediul academic american. După ce-a girat aiurelile bugetare ale pontocratiei, doamna ministru se retrage. “Sans espoirs et sans regrets”. Oricum, avem de-a face cu un balon de săpun, cu o efemeridă. Guvernul Ponta IV nu are cum să reziste, este născut din neant şi se va întoarce rapid în neant. Nu cred că societatea civilă românescă va îngădui acestui mitoman galactic să-şi facă în continuare de cap. Ceea ce nu face Parlamentul, o va putea face protestul civic”, mai scrie Vladimir Tismăneanu. 

Sper că dl Klaus Iohannis nu va participa la ceea ce poate fi lesne descris drept un circ grotesc, o continuare a patachiniadei grandomane care a marcat intrarea lui Ponta în cursa prezidenţială. Domnule Iohannis, vă amintiţi prima întrebare pe care i-aţi pus-o lui Ponta în a doua (şi ultima) dezbatere dinaintea turului doi? România are dreptul să iasă din acest coşmar. Depinde de Dvs, domnule Iohannis, să o ajutaţi”, a scris Vladimir Tismăneanu. 

Reamintim că în cea de-a doua confruntare la alegerile prezidențiale 2014, Klaus Iohannis i-a adresat următoarea întrebare contracandidatului său: Klaus Iohannis: Oare dl. Băsescu i-a prostit pe români când v-a pus prim-ministru? Pe mine m-a refuzat, pe dvs. v-a pus”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri