Vot secret cu pixuri colorate. Doar unul din doi parlamentari cu aceeaşi vină, trimis în arest

Data publicării:
Comisia juridica

Aleşii Opoziţiei au apelat la un tertip ca să arate că au votat pentru ridicarea imunităţii în cazul celor doi deputaţi.

În cadrul grupului parlamentar am hotărât să votăm cu anumite culori. Am votat cu culoare roşie grupul PNL, iar grupul PDL a votat cu culoarea verde. Voturile care au culoarea roşie şi verde sunt în total opt”, a spus Gabriel Andronache, deputat PNL.

Parlamentarii Puterii susţin că unul dintre buletinele încercuite cu verde era împotriva arestării lui Marko Attila. Este exact votul care a lipsit pentru pentru a aviza cererea produrorilor.

Comisia juridică s-a pronunțat asupra ridicării imunității a doi deputați: Marko Attila - aviz negativ, Cătălin Teodorescu - aviz pozitiv  

Este amuzant ce au făcut colegii de la PNL, dar încercarea lor de a spune că vezi Doamne ei votează împotriva corupţiei şi un alt partid sau altele se opun, devine deja puerilă. Într-adevăr, s-a votat pe culori, dar nu îi avantajează”, a declarat Ciprian Nica, vicepreşedintele Comisiei Juridice.

Deputatul Marko Attila ceruse amânarea discuţiei în cazul său, pe motiv că nu se află în ţară şi nu a reuşit să studieze dosarul.

Comisia Juridică a respins cererea după ce amânase deja odată discutarea aceastei cauze. Plenul Camerei Deputaţilor va decide dacă Marko Attila şi Cătălin Teodorescu pot fi arestaţi preventiv. Ei sunt acuzaţi de abuz în serviciu in dosarul in care este arestata fosta sefa a DIICOT, Alina Bica. Cei doi au făcut parte din aceeaşi comisie de restituiri care a aprobat despăgubirea omului de afaceri Gheorghe Stelian la preţ triplu.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri