Votul în cazul Elenei Udrea. Explicaţii pentru încurcătura cu bilele

Data publicării:
ludovic orban - km0

Până acuma, atunci când se trimitea o cerere de reţinere şi de arestare preventivă, se vota printr-un singur vot. Pentru prima oară în cazul Udrea s-au votat în plen distinct cele două capete de cerere: reţinere şi arestare preventivă. Mai mult decât atât, s-au votat distinct, dar în cadrul unei singure citiri a catalogului, unei singure veniri a deputatului pt a-şi exercita dreptul de vot. Fiecare deputat s-a dus şi a primit două bile albe şi două negre. S-a întâmplat că un număr de deputaţi, doi, să fi folosit bilele care trebuiau folosite la arestarea preventivă pentru votul la reţinere”, a spus Ludovic Orban,

În toate celelalte cazuri în care s-a cerut reţinere şi arestare preventivă s-a votat şi reținerea şi arestarea printr-un singur vot”, a adăugat el.

Întrebat dacă în cazurile anterioare votul a fost corect, parlamentarul a răspuns: „Aici e o întreagă interpretare. Nu a contestat nimeni niciodată exersarea dreptului de vot în acest fel. Nu e neapărat incorect, dar nu este chiar... Fiind practic două capete de cerere şi existând o distincție între cele două trebuia să se facă două voturi. Asta nu a fost neapărat o greşeală. Greșeala a constat în faptul că s-a votat într-o singură strigare a catalogului la două perechi de urne”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri