Votul pe proiectele pentru București: Consilieri care fac prezența, dar sunt ocupați cu probleme personale

Data publicării:
primaria capitalei digi-1

La o ședință, președintele de sală s-a văzut obligat să îi someze pe unii consilieri să fie atenți. Mai mult, deși erau în sală, doi consilieri n-au votat deloc la primele trei puncte de pe ordinea de zi.

„Pierdem, în medie, două minute pe fiecare vot doar pentru că nu apăsaţi în timp util pe un buton. Este foarte simplu! Vă promit că vă dau pauză 10 minute să vedem care sunt persoanele care nu votează. Suntem de grădiniţă!”, a precizat președintele de ședință Miruna Dinu.

Nu doar cei doi consilieri aveau alte preocupări. Alţii s-au plictisit destul de repede, aşa că au ieşit din sală, pentru preocupări ceva mai interesante, cum ar fi să mănânce sau să fumeze. Aşa că, la fiecare jumătate de oră s-a refăcut prezenţa.

Miruna Dinu a propus să se realizeze o ședință nominală, iar cine nu este în sală să fie trecut ca absent. Propunerea i-a înfuriat pe unii dintre consilieri.

„Avem câte 30-40 de puncte pe ordinea de zi. Eu dacă, de exemplu, plec la ultimele trei puncte că poate mi se face rău sau am o problemă personală, mă puneţi absent deşi am stat şapte ore?”, a declarat consilierul general PSD Victor Stan.

Deranjat de faptul că şedinţa durează prea mult, un consilier a anunţat, pur şi simplu, că are alte lucruri mai importante de făcut.

„Vreau să plec. Trebuie să merg să trec să îmi iau copilul. Trebuie să merg să îmi iau copiii de la şcoală şi grădiniţă. Vă spun sincer!”, a spus un consilierul PMP Lucian Iliescu.

Sătul de debandadă din sala de şedinţă, unul dintre consilieri a propus o soluţie radicală. Consilierii cre nu votează în mod constant să fie considerați absenți și să nu își primescă îndemnizația.

O măsură prea dură, au considerat unii.

„Dacă vreţi să faceţi modificări la modul de comportament al consilierilor trebuie să o faceţi prin regulament și să nu încercaţi să impuneţi o dictatură”,a acuzat consilierul PSD Doru Giugula.

Un consilier general primeşte 930 de lei lunar, dar e obligat să participe la şedinţa de consiliu şi la cel puţin două ale comisiilor de specialitate din primărie. În cele din urmă, la ultimele puncte de pe ordinea de zi, în sală mai erau prezenţi doar 41 dintre cei 49 de consilieri care fuseseră în sala la începutul şedinţei.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri