Zgonea crede că Mazăre nu va fi sancţionat: „În PSD e libertate de expresie”

Data publicării:
valeriu zgonea - mfax

 

Valeriu Zgonea, sursa foto: Mediafax

Nu sancţionăm (...) Domnul Mazăre a exprimat un punct de vedere personal, pe care îl exprimă orice membru, nu putem să sancţionăm orice membru care critică conducerea partidului. Există libertatea de expresie. În momentul în care îţi ataci colegii, în care jigneşti partidul care ţi-a dat o anumită funcţie, în momentul în care vrei să rupi partidul, atunci structurile partidului iau o anumită decizie, nu sunt două lucruri din acelaşi repertoriu", a fost de părere Zgonea.

Președintele Camerei Deputaților crede că "dezbaterile trebuie să fie făcute în interior, la Comitetul Executiv, la Biroul Permanent, la grupurile parlamentare" şi apoi să fie comunicate în exterior. "Este o opinie pe care primarul Constanţei a transmis-o, eu fac parte din echipa lui Victor Ponta", a adăugat Zgonea.

Victor Ponta „are mai multe lucruri bune de arătat, pe care le-a făcut pentru PSD, pentru social-democraţie şi pentru cetăţeni, decât lucrurile de care să ne fie ruşine pe care le-a făcut la guvernare. Cred că această echipă condusă de Victor Ponta trebuie să rămână la conducerea partidului, are ce să facă, este bine văzută de cetăţeni şi de europeni, iar decizia va fi luată la nivelul Congresului şi Comitetului naţional, nu pot eu să comentez. Victor Ponta, în acest moment, trebuie să rămână la conducerea partidului, merge foarte bine guvernarea”, susţine preşedintele Camerei.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a spus, marţi, că „în mod normal şi onorabil” Victor Ponta ar trebui să îşi dea demisia de la conducerea PSD, în contextul în care a pierdut alegerile prezidenţiale. „Este, într-adevăr, o stare de nemulţumire (la nivelul PSD - n.red.), sunt discuţii despre felul în care este gestionat la nivel central în această perioadă post-electorală. Dacă mă întrebaţi pe mine, şi eu unul sunt deranjat că sunt arătat cu degetul pentru eşecul lui Ponta sau pentru eşecul lui Dragnea. Eu, dacă aş pierde alegerile la primărie, a doua zi mi-aş depune mandatul şi în niciun caz nu aş arăta spre cei care sunt şefi de organizaţii mici, locale, că ei sunt de vină pentru pierderea mea”, a declarat Mazăre, fiind întrebat cum vede faptul că se vorbeşte de plecări din PSD.

Întrebat dacă Victor Ponta ar trebui să îşi dea demisia de la conducerea Partidului Social Democrat, Radu Mazăre a răspuns: „în mod normal şi onorabil, da”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri