Zile decisive pentru Dan Şova. Liviu Dragnea: PSD va vota pentru ridicarea imunității

Data publicării:
22.11 sova crop

Luni, președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că PSD va vota pentru ridicarea imunității lui Dan Șova. „Nu ne putem opune unor demersuri ale justiției, cu toată părerea de rău, PSD va vota pentru ridicarea imunității”, le-a spus Liviu Dragnea jurnaliștilor care îl așteptau la Înalta Curte, unde se judecă apelul în procesul referendumului.

Cererea DNA privind reţinerea şi arestarea lui Dan Şova a ajuns la Senat vineri, iar procedura prevede că acesta are dreptul să-şi studieze dosarul şi să-şi prezinte punctul de vedere în faţa colegilor. Urmează votul în Comisia Juridică, apoi plenul Senatului va decide dacă aprobă sau nu solicitarea procurorilor Anticorupţie.

Ioan Chelaru,vicepreşedinte Senat: Dacă săptămâna viitoare se finalizează la comisii, cealaltă săptămână va intra în plen. Din construcţia care s-a făcut în media şi din presiunea care se creează, opinia publică deja îl consideră vinovat.

Este pentru a treia oară când libertatea lui Dan Şova e în mâinile aleşilor din Senat. De două ori, acesta a apărat de colegi, care au apelat inclusiv la mir, pentru a-l ţine departe de arestul preventiv. De data aceasta, Dan Şova ar urma să piardă - cel puţin teoretic - inclusiv sprijinul senatorilor social-democraţi. După ce Liviu Dragnea a devenit preşedintele PSD, formaţiunea a adoptat un nou Cod de Integritate, care prevede că partidul va vota toate cererile trimise în Parlament de procurori. O atitudine deja constestată de unii social-democraţi.

Ecaterina Andronescu, vicepreşedinte PSD: Cred că cine făptuieşte împotriva legii trebuie să plătească, dar în acelaşi timp numai faptul că eşti în viaţa publică şi că eşti acolo pentru că ai încercat cu expertiza ta profesională, cu munca ta să aduci un plus, atunci nu ar trebui să treci prin asemenea situaţii.

Ioan Chelaru,vicepreşedinte Senat: Deciziile nici în PSD şi nicăieri nu se iau legate la ochi, nu o să votăm niciodată dacă nu existe probe din acest punct de vedere, să dăm un vot favorabil.

PNL a anunţat că senatorii săi vor vota pentru reţinerea şi arestarea lui Dan Şova. Există un singur scenariu în care acest lucru nu se va întâmpla, spune conducerea liberalilor.

Alina Gorghiu, copreşedinte PNL: Mult mai civilizat în acest context un semn că ar înţelege în sfârşit după atâţia ani de sabotaj la adresa justiţiei PSD-ul i-ar cere domnului Şova să facă un pas în afara Senatului

Dan Şova a refuzat să facă vreo declaraţie despre dosarul de corupţie în care e acuzat că a luat 100 de mii de euro mită, pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură.

  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri