Ziua în care se desființează OUG 13

Data publicării:
senat senatul romaniei

Parlamentul se pregăteşte să şteargă astăzi orice urmă a deciziei de Guvern care a stârnit cel mai mare protest de stradă din toată istoria României. Ordonanţa care modifica Codurile Penale urmează să fie desfiinţată prin vot de deputaţi, iar cea care o abrogă, să fie aprobată. Altfel nu se poate face, pentru că dacă cineva contestă documentul de anulare, Codul Penal va fi modificat automat cum a vrut Cabinetul Grindeanu.

Senatul a votat, luni, împotriva Ordonanţei chiar dacă preşedintele Camerei Superioare a refuzat să conducă şedinţa, iar parlamentarii din partidul lui Traian Băsescu s-au abţinut de la vot.

Pe scurt, respingem ceva ce s-a abrogat. Ccei care sunteti mai noi în Parlament vreau să vă spun ceva: aveți impresia că lumea se împarte în două categorii. O categorie formată din cei buni, care luptă împotriva corupției cu toate mijloacele, inclusiv aducând și câinii. Şi câinii sunt interesați de lucrul ăsta. În această categorie avem pe cineva in frunte, evident preşedintele României. De partea cealaltă sunt cei răi care vor să slăbească lupta împotriva corupţiei. Eu în calitate de preşedinte nu cred că îmi pot permite să patronez premiera de care v-am vorbit. Anunţ că nu am sa votez. Îi rog pe colegii mei din grupul ALDE sa procedeze cum considera de cuviinţă”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, ieri, în Senat.

„Ce am făcut noi a fost efectul unor jocuri și presiuni politice. Dar dincolo de a coborî atât de jos instituțional încât să abrogăm legi deja abrogate v-aș întreba un lucru: cine își va asuma responsabilitatea când vor fi atacuri ale inculpaților la CCR?”, a fost de părere și Traian Băsescu.

„Când suntem, domnule președinte, interesați direct sau indirect într-o reglementare mai bine nu ne spunem cuvântul și îi lăsăm pe alții să vorbească”, a fost replica Alinei Gorghiu, fosta șefă a PNL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri