Poliție Locală verificată de... Poliție

Data actualizării: Data publicării:
politia locala1

Poliţia Locală, verificată de Poliţie! Se întâmplă la Târgu Jiu, unde există suspiciuni că instituţia ar fi funcţionat ilegal în ultimii 5 ani. Ancheta a fost demarată de Inspectoratul Judeţean - oamenii legii s-au sesizat după ce au aflat că mai multe documente de funcţionare a Poliţiei Locale ar fi fost... falsificate.

Poliţia Locală Târgu Jiu funcţionează în baza unui Plan de Ordine şi Siguranţă Publică, care trebuie actualizat şi votat de consilierii locali în fiecare an. Asta nu s-a mai întâmplat, însă, din 2012. Instituţia se ghidează totuşi după documentele din anii trecuţi, pe care apare semnătura unui fost consilier local. Numai că el nu mai e consilier, şi nu avea, deci, cum să mai semneze acte. Poliţiştii bănuiesc că şefii Poliţiei Locale ar fi copiat semnăturile din vechiul document, emis în 2012.

Nicolae Daviţoiu, fost consilier local: Se şi vede foarte clar că pe toate aceste documente ulterioare aprobării din 2012, prima pagină este originală pentru că apare data pe ea, iar, de fiecare dată, ultima pagină este copie xerox.

Stelian Mihu, preşedintele Sindicatului Pro Lex: Este extrem de grav. Suntem puşi în faţa unui fals grosolan, să zic aşa.

Reprezentanţii Poliţiei Locale susţin că toate documentele emise în ultimii cinci ani, inclusiv sancţiunile, sunt însă legale, chiar şi în lipsa acestui Plan. Oamenii legii fac însă verificări.

Alexandra Petriţa, purtător de cuvânt Poliţia Locală Târgu Jiu: S-a strecurat o eroare materială în sensul că, pe document apare semnătura unui consilier local care nu mai făcea parte din comisia locală de ordine publică. Planul de Ordine Publică este un document intern care nu a produs efecte juridice.

Ion Lazăr, purtător de cuvânt, IPJ Gorj: Conducerea IPJ Gorj a dispus efectuarea de verificări în legătură cu aspectele sesizate şi dispunerea de măsuri în cazul încălcării prevederilor legale.

Documentele au ieşit la iveală în urma unui audit dispus de primarul oraşului, după ce mai mulţi angajaţi ai Poliţiei Locale au sesizat diverse nereguli în instituţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri