Polițistul atacat cu sabia a fost detubat și este conștient. Medicii nu îi dădeau multe șanse de supraviețuire

Data actualizării: Data publicării:
Sfichi Dan Ciprian_fb (3)

Polițistul rădăuțean Ciprian Sfichi, care a fost rănit în misiune săptămâna trecută, după ce a fost lovit în cap cu o sabie de către un traficant de droguri din Suceava, se simte mai bine și a fost detubat, a anunțat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iași.

Neurochirurgul Mircea Grămadă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iași, a declarat, luni, că polițistul rănit în urmă cu o săptămână în timpul unei misiuni la Rădăuți a fost detubat, evoluția stării sale fiind favorabilă, relatează Agerpres.

”Pacientul este conştient şi vorbeşte, comunică cu medicii şi asistentele medicale. Nu vorbeşte cu probleme, vorbeşte bine. Este logic şi coerent. Există un deficit motor pe jumătate din corp”, au declarat medicii ieşeni.

"Pacientul este conștient, și-a revenit în mare parte, evoluția este lent favorabilă, a fost detubat, s-a scos sonda nazo-gastrică. În cursul acestei dimineți s-a efectuat și un Computer Tomograf. Urmează să se facă încercări de alimentare pe cale naturală. Pacientul comunică cu cei din anturaj, cu asistentele medicale. El beneficiază de o kinetoterapie intensivă și este în continuare în secția de terapie intensivă. Evoluția neurologică este favorabilă însă trebuie să ținem cont că oricând pot să apară complicații locale sau generale. De asemenea, nu ne putem pronunța în acest moment cu privire la sechelele cu care va rămâne deoarece cel puțin șase luni de zile va trebui să efectueze o activitate de recuperare neuromotorie în mediul specializat. În acest moment există speranțe că prognosticul vital este favorabil", a declarat dr. Mircea Grămadă.

Polițistul de la Serviciul de Acțiuni Speciale Suceava a fost grav rănit, în dimineața zilei de 5 decembrie, după ce a fost atacat cu o sabie în timpul unei percheziții ce se desfășura la Rădăuți, potrivit IGPR.

Medicii au reușit să îi salveze viața polițistului, care a ajuns la spital cu severe leziuni la nivelul capului și brațului. Inițial, doctorii au fost rezervați în privința șanselor de supraviețuire ale bărbatului, însă organismul acestuia a reușit să se refacă după operații, iar eforturile chirurgilor și-au arătat roadele.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava au desfășurat o acțiune pentru destructurarea unei grupări infracționale, fiind efectuate opt percheziții domiciliare.

La una dintre locuințele percheziționate, în Rădăuți, una dintre persoanele vizate l-a atacat și rănit, cu o sabie, pe agentul șef adjunct de poliție Dan Ciprian Sfichi, din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava, "rănindu-l foarte grav la cap și braț", conform IPJ Suceava.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri