Presiuni pe Tăriceanu. Al doilea şef din ALDE cere congres şi „criterii de integritate”

Data publicării:
160920_ICCJ_tariceanu_003_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Copreşedintele ALDE Neamţ, Vasile Cătălin Drăguşanu, se alătură ideii senatorului Vasile Nistor, privind organizarea unui Congres extraordinar în partid. Drăguşanu solicită ca pe listele pentru parlamentare să fie numai oameni integri, care nu au probleme cu legea.

160920_ICCJ_tariceanu_003_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

”Am luat act de solicitarea preşedintelui executiv al ALDE, domnul Vasile Nistor, privind organizarea Congresului Extraordinar. În calitate de deputat în funcţie şi copreşedinte ALDE Neamţ sunt de acord cu propunerile şi setul de măsuri propus de domnia sa, pentru că ele ar veni să rezolve, în sfarşit, câteva din problemele care planează asupra partidului nostru”, a spus Drăguşanu, potrivit News.ro.

Acesta invocă faptul că ALDE îşi doreşte să fie un partid mare, a treia forţă politică din România, motiv pentru care reprezentanţii în Parlament ai partidului trebuie să fie integri. ”Este imperios necesar ca ALDE să adopte un Cod de Etică şi să stabilească nişte criterii de integritate pentru membrii care doresc să ocupe în continuare funcţii publice. Pentru schimbarea clasei politice şi pentru un Parlament format din oameni curaţi, cerem ca pe listele partidului nostru să fie numai oameni integri, care nu au probleme cu legea”, spune deputatul ALDE.

Vasile Cătălin Drăguşanu respinge afirmaţiile lui Călin Popescu Tariceanu, potrivit cărora ”Vasile Nistor face aceste solicitări din cauza că nu are loc pe listele ALDE şi nicio organizaţie nu ar accepta ca acesta să mai candideze pentru ei”.

”M-a surprins această afirmaţie, deoarece ştiam că nu sunt făcute listele. Personal nici nu am fost întrebat dacă sunt de acord ca domnul Nistor să candideze în Neamţ, deci nu aveam cum să ofer un răspuns în acest sens. Dar, dacă doreşte, îl invit pe domnului senator Vasile Nistor pe listele ALDE Neamţ, să ocupe prima poziţie pe lista pentru Senat. În acest fel am avea şansa să obţinem ambele funcţii de parlamentari, cea de deputat şi cea de senator”, spune Drăguşanu.

Deputatul ALDE menţionează că la şedinţa de vineri, 23 septembrie, a Comisiei de fuziune a ALDE s-a stabilit că abia în cursul acestei săptămâni să se discute de principiu candidaturile ALDE la parlamentare pentru fiecare judeţ. ”Pe cale de consecinţă, filiala ALDE Neamţ nu a stabilit până astăzi candidaţii pentru noul Parlament, deci nici structura centrală nu avea cum să aibă, în acest moment, listele finale de candidaturi. Aşa stând lucrurile, dacă domnul Tariceanu face publice alte informaţii decât cele luate din mediile oficiale ale partidului, înseamnă ca listele de candidaţi s-au făcut într-un cadru care îl excede pe cel al partidului şi sigur pe aceste liste neoficiale sunt mulţi oameni vizaţi de propunerile domnului Vasile Nistor”, mai precizează deputatul Cătălin Drăguşanu. Senatorul Vasile Nistor, care i-a cerut lui Călin Popescu-Tăriceanu demisia de la conducerea Senatului, a trimis, luni, o scrisoare celor doi copreşedinţi ai ALDE în care solicită convocarea unui congres extraordinar motivându-şi demersul prin faptul că au apărut dificultăţi în organizarea partidului, iar membrii de partid sunt nemulţumiţi de primirea în partid a unor persoane controversate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri