Primăria Capitalei, despre decorul din Piaţa Constituţiei: Realizat de un scenograf de renume mondial

Data publicării:
lumini paste firea FB

Primăria Capitalei spune că decorul de la Târgul de Paşti din Piaţa Constituţiei, despre care au fost „comentarii răutăcioase” pe reţelele de socializare, este realizat de Dragoş Buhagiar, scenograf de renume mondial şi consideră că aceste comentarii negative fac parte din „corul declaraţiilor politicianiste exprimate de opoziţie”.

lumini paste firea FB
FOTO: Facebook Gabriela Firea

Potrivit Primăriei Capitalei, tendinţa unor persoane de a "specula politic” şi a "critica doar de dragul de a critica” evenimentul "Tradiţii şi Flori de Sărbători”organizat de municipalitate cu ocazia sărbătorilor pascale este o încercare a acestora de a prejudicia imaginea primarului Gabriela Firea şi a instituţiei pe care o conduce.

"Considerăm că toate comentariile negative la adresa Târgului de Paşte organizat în Piaţa Constituţiei de către Primaria Capitalei fac parte din corul declaraţiilor politicianiste care sunt exprimate de către opoziţie, care, desigur, uită că s-a aflat, într-o perioadă, în fruntea administraţiei bucureştene şi nu este străină de astfel de evenimente, care se organizau şi atunci”, arată, duminică, municipalitatea.

lumini paste firea 2
FOTO: Facebook Gabriela Firea

Primăria Capitalei precizează că în organizarea acestui eveniment sunt angrenaţi sute de oameni cu experienţă, iar decorul din Piaţa Constituţiei, "care a făcut obiectul unor comentarii răutacioase” este  realizat de Dragoş Buhagiar, un scenograf de renume internaţional”.

"Conform viziunii scenografice, decorul aduce în atenţia publicului valorile estetice naţionale autentice, prin reinterpretarea motivelor tradiţionale, dar şi prin elemente supradimensionate şi personaje de poveste, spre încântarea copiilor. Pe lângă elementele de noutate, atmosfera este întreţinută de artişti animatori, costumaţi în iepuri, personaje extrem de îndrăgite în ediţiile anterioare ale acestui eveniment”, a precizat municipalitatea.

Primăria Capitalei mai arată că, după succesul din anul 2015, în Piaţa Constituţiei a fost amplasată o butaforie reprezentând un iepuraş într-un car gigant tras de o găină, creată de scenograful Vutcariov Viaceslav, un artist apreciat în mediul artistic naţional şi internaţional.

Municipalitatea menţionează că Dragoş Buhagiar, membru al Uniunii Artiştilor Plastici şi membru al UNITER, a realizat scenografia a numeroase spectacole de teatru şi film, precum şi a unor evenimente prestigioase în cele mai mari oraşe din ţară şi din străinătate. Scenograful are în palmares multe distincţii, printre care şase premii UNITER, Premiul Uniunii Artiştilor Plastici din România, Premiul Connex de Excelenţă pentru imaginaţie şi imagine sau Premiul pentru scenografie oferit de Asociaţia Internaţională a Criticilor de Teatru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri