Lebede scoase la vânzare de Primărie

Data actualizării: Data publicării:
lebede

Primăria din Făgăraş scoate la vânzare lebede. Pentru că nu mai au loc pe lacul din jurul Cetăţii şi pentru că îşi dispută teritoriul, o parte din păsări vor ajunge în curţile românilor. Dacă vă întrebaţi cât costă să ai o lebădă casă, ei bine, răspunsul este următorul...270 de lei.

Chiar dacă lebedele completeză idilic peisajul cetăţii de la Făgăraş, păsările trebuie să se desprindă din decor. S-au înmulţit atât mult încât nu le mai ajunge apa din şanţul de apărare al fortăreţii. La început erau 12, acum sunt 27.

Elena Băjenaru - directorul Cetăţii Făgăraş: „Sunt prea multe pe acest spaţiu, s-au comasat pe latura de nord a cetăţii şi au ajuns să se bată între ele, ceea ce nu este bine, şi s-a luat decizia ca o parte dintre ele să fie vândute."

Mai ales că alţi 24 de pui urmează să iasă curând din ouă, iar asta îi face pe viitorii taţi să devină agresivi.

Dan Traian Ionescu - ornitolog: „Lebedele de vară, cel puţin, sunt foarte teritoriale în perioada de reproducere masculul apără cu străşnicie locul de cuibărit.”

Aşa se face că lebedele trebuie vândute.

15 dintre lebedele care trăiesc pe şanţul de apărare din jurul Cetăţii Făgăraş vor fi scoase la licitaţie. Preţul de pornire va fi de 270 de lei pentru fiecare dintre ele.

Tiberiu Drăgoiu - director administraţia pieţelor din Făgăraş: „Chiar azi dimineţă am primit o solicitare de la cineva din Târgovişte, care mi-a spus că în 22 va fi prezent la licitaţie. Mai avem vreo patru persoane care deja şi-au anunţat înscrierea sunt persoane care au în curte câte un lac şi vor să ia câte o pereche de lebede."

Turiştii şi localnicii le vor simţi lipsa însă de la poalele cetăţii Făgăraşului.

Localnicii se consoldează însă cu ideea că şi după ce vor fi vândute la licitaţie, tot mai rămân 12 lebede şi puii lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri