Primele măsuri în cazul fetei care a murit la scurt timp după ce medicii i-au spus că "se alintă"

Data actualizării: Data publicării:
ana ciobanu

Conducerea Spitalului de Urgenţă Bârlad şi Poliţia au declanşat câte o anchetă la unitatea medicală bârlădeană în cazul tinerei care  a murit din cauza unei tumori pe creier. Familia susţine că, în urmă cu o lună, fata s-ar fi prezentat la Urgenţă cu dureri puternice de cap, fiind tratată superficial de către cadrele medicale, care au diagnosticat-o cu cefalee, scrie News.ro.

Cazul morţii unei paciente de 18 ani la Spitalul de Urgenţă Bârlad a ajuns subiect de anchetă pentru conducerea unităţii medicale şi a Poliţiei, după ce părinţii tinerei au acuzat cadrele medicale că fiica lor ar fi fost tratată cu superficialitate în spital.

Cercetările în acest caz au fost declanşate de o sesizare făcută la Poliţie de către un medic de la Compartimentul de Primiri Urgenţe (CPU), în urma înregistrării decesului tinerei, la spitalul din Bârlad.

Anterior, fata de 18 ani a fost găsită în stop cardio-respirator de către un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă la locuinţa prietenului său din Bârlad. Transportată la spital, tânăra a murit în scurt timp, fără a mai putea fi salvată.

În urma efectuării autopsiei, medicul legist a stabilit drept cauză a decesului o tumoră în zona trunchiului cerebral.

Apropieţii povestesc că, în urmă cu mai puţin de o lună, tânăra a fost la acelaşi spital, unde cadrele medicale de la CPU au diagnosticat-o cu cefalee, deşi ar fi acuzat puternice dureri de cap, însoţite de vărsături.

„A zis că nu are nimic. Să meargă acasă că se alintă, i-a spus o asistentă. A zis că nu e de internare, nu are nimic fata. S-o ia acasă. A consultat-o vreo trei doctori și după aia, când a venit cu rețeta acasă, lua tratamentul, dar tot așa. Tot voma și dureri de cap”, spune Culina Ciobanu, mama tinerei.

După consultaţii şi administrarea unui tratament, fata de 18 ani a fost trimisă acasă cu o reţetă.

”Conform protocoalelor, nu orice cefalee are recomandare de Computer Tomograf. Trebuie să aibă nişte caracteristici mai complexe care să indice o astfel de investigaţie medicală. Ce ar însemna acum să facem CT la 40.000 de pacienţi care ajung anual în CPU”, a declarat, joi, pentru News.ro, directorul medical al Spitalului de Urgenţă Bârlad, Gabriela Daniş.

Potrivit sursei citate, conducerea unităţii medicale a declanşat o anchetă internă în acest caz pe care îl consideră ”o situaţie nefericită care poate apărea în orice unitate medicală”.

”Ca în orice astfel de caz, vom verifica traseul clinic, foile de observaţie, ce examinări de specialitate i s-au făcut şi de ce tratament a beneficiat pacienta atunci când a ajuns iniţial la CPU cu acea cefalee. De asemenea, vom pune la dispoziţia organelor de anchetă tot ceea ce ne solicită”, susţine directorul medical Gabriela Daniş.

Poliţiştii bârlădeni au întocmit dosar penal în acest caz pentru moarte suspectă.

”În urma sesizării făcută de către medicul de gardă, poliţiştii au fost la spital în noaptea în care s-a înregistrat decesul pacientei de 18 ani. Deocamdată, nu au venit concluziile medico-legale în acest caz, existând doar acel certificat constatator al decesului în care se specifică doar cauza morţii”, a precizat responsabilul mass-media al Poliţiei Judeţene Vaslui, Alina Tonică.

Potrivit sursei citate, tânăra de 18 ani era din comuna vasluiană Găgeşti, însă locuia fără forme legale în municipiul Bârlad.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri