Primul deces cauzat de caniculă

Data publicării:
smurd

Un bărbat de aproximativ 60 de ani, din Galaţi, a murit pe stradă, joi, după ce a suferit un stop cardio-respirator, cel mai probabil din cauza caniculei, în condiţiile în care 11 persoane au avut nevoie de ajutor medical de urgenţă începând de miercuri şi până joi, la orele amiezii, după ce li s-a făcut rău în diferite locuri publice, relatează News.ro.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, Eugen Chiriţă, a declarat, joi, că printr-un apel la 112 s-a semnalat faptul că un bărbat de aproximativ 60 de ani este căzut pe stradă, în faţa unui bloc din municipiul Galaţi. Temperaturile au urcat astăzi la Galați până la 34 de grade Celsius, însă temperatura resimțită afară a fost de 38-39 de grade.

"Apelul a fost în jurul orei 13.00 şi s-a semnalat că un bărbat, de aproximativ 60 de ani, este căzut pe stradă, în faţa blocul M2, de pe strada George Coşbuc. La faţa locului, s-a deplasat un echipaj medical cu autospeciala SMURD de tip B, s-au efectuat manevrele de resuscitare, dar bărbatul, aflat în stop-cardiorespirator, nu a mai putut fi salvat", a spus Chiriţă. 

Din primele informaţii se pare că bărbatului i s-a făcut rău din cauza temperaturilor ridicate. 

De altfel, potrivit şefului Servciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, Mihai Polinschi, începând de miercuri şi până joi la prânz, echipajele ambulanţelor au intervenit pentru salvarea a11 persoane cărora li s-a făcut rău în diferite locuri publice, din cauza temperaturilor extrem de ridicate.

 Pe durata caniculei, specialiștii recomandă populației să evite expunerea la soare între orele 10 -18. În această perioadă, vestimentaţia trebuie să fie lejeră şi în culori deschise la culoare, iar hidratarea este obligatorie. Trebuie să consumăm cel puţin doi litri de apă pe zi dar și fructe și legume bogate în vitamine.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri