Principele Nicolae: „Două minute cu bunicul meu, atât. Niciun răspuns de la nimeni”

Data publicării:
printul nicolae fb

Nicolae Medforth-Mills, prințul exclus din linia de succesiune la Coroana României în urmă cu doi ani, a vorbit despre scandalul izbucnit în momentul în care a fost să își vadă bunicul, pe Regele Mihai, la reședința din Elveția.

Principele Nicolae a dezvăluit că a fost a șaptea oară când a încercat să își vadă bunicul, dar nu a fost lăsat. Mai mult, el susține că nu a primit o explicație și că nu crede că Regele Mihai este cel care a decis acest lucru.

„A fost a șaptea oară când am venit și am încercat, în ultimii doi ani. Nu am avut ce să fac, în afară de a încerca. Am încercat cu scrisori, am încercat la telefon, am încercat față în față. Am venit aici și am stat patru ore, la un moment dat. Am vrut să îl văd pe bunicul meu. Am întrebat, dar totul a fost un răspuns negativ”, a declarat Principele Nicolae, într-o intervenție la Antena 3.

Nepotul Regelui Mihai spune că a fost surprins de excluderea sa din linia de succesiune la Coroana României, mai ales că nu a primit o explicație. În plus, spune acesta, a avut o relație bună cu Principesa Margareta și cu unchiul său.

„Unchiul și mătușa mea, mai ales înainte să mă mut în România, au fost ca niște părinți pentru mine. Nu erau exact fizic lângă mine, dar de la distanță erau acolo, dacă aveam nevoie de un sprijin. La fel și cu bunicii mei”, a declarat Nicolae Medforth-Mills.

De doi ani de zile, principele Nicolae nu și-a mai văzut bunicul. Ultima dată când l-a întâlnit pe Regele Mihai, au avut o discuție plăcută despre avioane, spune el. După comunicatele date de Casa Regală în legătură cu incidentul de la Aubonne, dar și de comunicatul dat de principesa Elena, mama sa, care s-a declarat dezamăgită de comportamentul fiului ei, Nicolae a confirmat că, în ultimul an, a existat o răcire între relațiile dintre el și familia sa. Dar, afirmă el, aceasta nu este o justificare pentru faptul că nu este lăsat să își vadă bunicul, poate pentru ultima dată.

„Mama mea, în ultimul an poate, a fost mult mai rece cu mine. Eu cred că ce am declarat ieri, că nu am putut să îl văd pe bunicul meu a fost foarte drept pentru mine, pentru popor, pentru că nu e normal să zici fără explicaţie că nu ai voie să îl vezi pe bunicul tău. Dacă asta e greşit, îmi pare rău. Dacă a fost vreo explicaţie pe care să fi putut să o înţeleg direct de la bunicul meu din gura lui sau chiar o discuţie matură între mine şi mătuşa mea Margareta, aş înţelege mai bine. Şi probabil unde sunt acum cu situaţia asta nu s-ar fi întâmplat. Două minute cu bunicul meu, atât. Nici asta. Niciun răspuns de la nimeni”, a mai adăugat Nicolae.

„Regret enorm că aceste comunicate de presă ale Casei Regale lezează profund, mai ales în aceste momente grele, imaginea a ceea ce ar trebui să însemne Casa Regală a României, a istoriei acesteia, a valorilor morale și a ținutei demne pe care bunicul meu și înaintașii lui au încercat mereu să le trăiască și să le păstreze. Eu, Nicolae, am vrut doar să îmi văd bunicul și să îmi iau rămas bun, într-un mod liniștit, respectuos, așa cum este creștinește. Nu am fost lăsat nici acum, nici în alte dăți când am vrut să îl văd. Nici măcar în perioada exilului, noi, bunic și nepot, nu am fost despărțiți și amândoi am prețuit această legătură de sânge. Cunoscându-l atât de bine, nu cred că el este cel care a decis ca noi să nu ne mai vedem. Dimpotrivă, știu că și-ar fi dorit mult”, a scris nepotul fostului suveran pe Facebook.

Nicholae Medforth-Mills este fiul principesei Elena a României şi al lui Robin Medforth-Mills. Este născut pe 1 aprilie 1985, în Meyrin, Elveţia. A primit titlul de principe la împlinirea vârstei de 20 de ani.

În data de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de „Principe al României” și calificativul de „Alteță Regală”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri