Cod portocaliu de viscol în zonele montane din mai multe județe

Data actualizării: Data publicării:
vreme rea viscol getty
Foto: Gulliver/GettyImages

De vineri de la ora 8:00 şi până sâmbătă la ora 2:00 dimineaţa va fi în vigoare o nouă alertă cod galben de vreme rea. Vântul va sufla cu viteze de peste 60km/oră în toată ţara, iar la munte chiar şi peste 90 km/oră. În nord şi centru va ninge, iar pe spaţii mici, cantităţile de apă acumulate vor fi importante. La altitudini mari, zăpada va fi spulberată şi viscolită. În zonele de munte din mai multe județe este cod portocaliu de viscol.

vreme rea viscol getty
Foto: Gulliver/GettyImages

ACTUALIZARE. Meteorologii au emis mai multe avertizări nowcasting de cod portocaliu pentru mai multe județe afectate de ninsori și viscol.

Astfel, în zona de munte din județele Neamț și Suceava se vor semnala intensificări ale vântului, care la rafală vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând reducerea vizibilității sub 50 m. Avertizarea este valabilă până la ora 22.00, iar fenomenele meteo se vor produce în principal la atitudini de peste 1.700 de metri.

Până la ora 20.00, astfel de fenomene se vor înregistra și în zona de munte a județului Caraş-Severin.

Tot până la ora 20.00, cod portocaliu de viscol a fost emis și pentru zonele montane din județele Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Prahova, Argeș și Dâmbovița.

Până la ora 18.00, este cod portocaliu de viscol în zonele montane din județele Covasna, Sibiu și Brașov.

ACTUALIZARE. A fost emis cod portocaliu de vânt și ninsoare și pentru zonele de munte din județele Cluj și Bistrița-Năsăud.

ACTUALIZARE. Pentru zona de munte din județele Caraș-Severin, Neamț și Suceava a fost emis un cod portocaliu de vânt, în vigoare vineri, până la ora 14:00, respectiv 10:00 pentru Neamț și Suceava.


Acolo unde îşi vor face apariţia lapoviţa şi ploaia, se va putea forma poleiul.

Pe parcursul zilei, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în interiorul arcului carpatic, unde va cădea lapoviţă sau ninsoare. Ploi slabe îşi vor face local apariţia local şi în est, din a doua parte a zilei. Temperaturile maxime, apropiate de cele normale pentru această perioadă, vor fi cuprinse între -1 şi 10 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în sudul Munteniei şi Dobrogea.

Pe parcursul weekendului, vremea se menţine liniştită sub aspectul precipitaţiilor.

Sâmbătă cu precădere va continua să ningă pe suprafeţe mici în nord, centru, iar vântul va fi mai activ în est, sud, precum şi pe creste unde va fi viscol. Temperaturile vor pierde câte 2-3 grade de la o zi la alta, astfel că prima zi a săptămânii viitoare,va aduce cel mult 4 grade Celsius în sudul Olteniei. Mai ales în timpul nopţilor şi al dimineţilor, gerul se va instala în depresiuni şi nu este exclus să se formeze ceaţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri