Psiholog, despre mama care s-a aruncat în faţa trenului: Gestul este total anormal. Ea se temea pentru nesiguranţa copiilor

Data publicării:
cale ferata

Psihologul Cătălin Luca spune, referitor la femeia care s-a aruncat în faţa trenului împreună cu cele trei fetiţe ale sale, că ”actele de suicid au la bază depresia severă, mascată asfel încât cei din jur să nu-şi dea seama de intensitatea suferinţei”, precizând că tânăra avea ”un ataşament foarte intens faţă de copii” şi i-a luat cu ea de teamă că nu se vor descurca după ce ea nu va mai fi.

"Faptul că femeia şi-a luat copiii cu ea pentru a se arunca înaintea trenului, adică la moarte, arată că exista un ataşament intens faţă de minori. Gestul este total anormal. Ea se temea pentru nesiguranţa copiilor. Se temea că nu se vor descurca singuri când ea nu va mai fi", a spus psihologul, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, drama acestei familii este un semnal de alarmă ce trebuie tras cu atât mai mult cu cât rata depresiei este foarte mare.

"Rata cazurilor de depresie este foarte mare. Din păcate, în România nu avem politici medicale şi sociale pentru aceste cazuri. Depresivul încearcă să se izoleze, nu cere ajutorul, se retrage. Ori aceşti oameni trebuie monitorizaţi medical şi familial continuu", a explicat psihologul. 

Alexandra Braunstein, femeia de 30 de ani care s-a aruncat în faţa trenului împreună cu cele trei fetiţe ale ei - Georgiana Mihaela, în vârstă de zece ani, Ana Maria, de opt ani, şi Andreea Nicoleta, în vârstă de trei ani - era însărcinată, iar anchetatorii au găsit la locul accidentului un bilet de adio în care aceasta spunea că regretă gestul şi menţiona că nu îşi doreşte şi cel de-al patrulea copil, că nu mai suportă modul său de viaţă, fiind bolnavă şi că nu vrea ca fetiţele să sufere aşa cum suferă ea.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, femeia a intentat divorţ în anul 2009 din cauza soţului său, care era foarte gelos, însă a renunţat la acţiune.

Femeia locuia împreună cu soţul său şi cu cei trei copii în Sectorul 5 al Capitalei, iar duminică au vizitat-o pe mama acesteia, în Brăneşti. În aceeaşi zi, soţul femeii s-a întors în Bucureşti, iar ea a rămas acolo.

Alexandra Braunstein suferea de depresie, fiind internată în trecut de două ori la Spitalul de Psihiatrie Obregia pentru tratament şi urmând să fie dusă din nou la spital. Soţul acesteia ar fi fost singurul care lucra şi aducea un venit. Alte voci afirmă că cei doi soţi se certau, bărbatul devenind gelos după ce ar fi găsit nişte jurnale ale femeii.

Cadavrele celor patru persoane au fost preluate de către S.M.L. Ilfov, pentru necropsie şi pentru stabilirea cauzei decesului.

Procurorii Parchetului Tribunalului Ilfov au deschis dosar penal in rem, pentru infracţiunea de omor, fiind efectuate cercetări pentru omor şi ucidere din culpă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri