Reacția hotelului Phoenicia din Mamaia în scandalul turiștilor israelieni marcați cu brățări

Data publicării:
phoenicia

Oficialii lanţului hotelier Phoenicia spun că brăţările mov purtate de turiştii din Israel fac diferenţa între diferite regimuri de masă, şi nu între naţionalităţi, deoarece aceştia au optat pentru un pachet turistic cu mic dejun şi cină, spre deosebire de mic dejun şi prânz ales de alţi turişti, relatează News.ro.

Phoenicia Hotels a venit marţi cu precizări în urma acuzaţiilor aduse de turişti din Israel, hotelierii arătându-se ”foarte indignaţi” de situaţia apărută în spaţiul public, legat de brătările folosite în complexul din Mamaia Nord.

”Phoenicia Hotels întotdeauna a ţinut cont, prin serviciile oferite, de imaginea României la nivel naţional şi internaţional. Negăm cu vehemenţă acuzaţiile apărute, care sunt nefondate şi greşit interpretate din partea anumitor persoane, iar în legătură cu turiştii israelieni ţinem să subliniem faptul că 90% dintre cei care au ajuns pe litoralul românesc în ultimii patru ani aleg să îşi petreacă vacanţa la Phoenicia (peste 10.000 de turişti ne-au trecut pragul în ultimii patru ani şi ţinem să subliniem că nu s-a semnalat nicio plângere de niciun fel, iar relaţia dintre noi, care se derulează prin agenţia Paradis este o relaţie perfectă)”, arată un comunicat al lanţului hotelier.

Oficialii Phoenicia Hotels spun că, potrivit regulamentului intern de funcţionare, fiecare culoare a brăţărilor reprezintă tipul de pachet turistic ales de către turiştii săi.

”Specificăm că acest sistem funcţionează în toate unităţile turistice internaţionale, iar acest pachet, ales de turiştii israelieni este rar ales de turiştii români. Acesta este pachetul turistic cu mic dejun şi cină, spre deosebire de mic dejun şi prânz ales de alţi turişti”, se mai menţionează în comunicat.

Oficialii Phoenicia Hotels spun totodată să sunt interesaţi, înainte de profit, de construirea unei imagini pentru România ”şi mai ales să fie o gazdă primitoare”, astfel încât numărul turiştilor străini să crească.

Complexul de pe litoralul românesc, inaugurat săptămâna trecută în prezenţa şefului PSD Liviu Dragnea, a premierului Mihai Tudose şi a ministrului Turismului, Mircea Titus Dobre, s-a aflat recent în centrul unui scandal, după ce mai mulţi turişti israelieni s-au plâns că au fost discriminaţi.

În cadrul unui articol din Israel Hayom, o publicaţie pro Netanyahu, unul dintre turişti povesteşte că a fost obligat să poarte o brăţară colorată care îi diferenţia pe turiştii din Israel de ceilalţi.

El spune că turiştii israelieni care vizitează staţiunea Mamaia, considerată cea mai atractivă destinaţie pentru israelienii care vor să meagă la Marea Neagră, sunt identificaţi drept israelieni cu brăţări mov, pe care le primesc de la angajaţii hotelurilor din România.

Turiştii israelieni au lansat o serie de acuzaţii privind discriminarea lor în Hotelul Phoenicia din staţiunea Mamaia. Conform unui articol din Israel Hayom, hotelul a pregătit brăţări speciale pentru turiştii din Israel pentru a putea fi recunoscuţi mai uşor.

Premierul Mihai Tudose, liderul PSD, Liviu Dragnea, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, şi cel al Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, au cântat imnul României, marţi seară, 18 iulie, la inaugurarea unui hotel de cinci stele aflat în complexul Phoenicia din Mamaia Nord - Năvodari, ce aparţine omului de afaceri Mohammad Murad.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri