Premierul Mihai Tudose îi cere Ministrului Sănătății reducerea birocrației excesive

Data actualizării: Data publicării:
magda

Prim-ministrul Mihai Tudose l-a criticat joi pe ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, pentru lipsa vaccinurilor, care a dus la moartea mai multor copii, dar şi pentru birocraţia excesivă din cadrul instituţiei, spunând că ceea ce se întâmplă acum în Ministerul Sănătăţii ar putea să facă obiectul unor structuri tot din minister, precum "psihiatrie", relatează News.ro.

Prima critică pe care i-a adresat-o prim-ministrul lui Florian Bodog a fost legată de vaccinuri.

”Nu cred că puteaţi face o prezentare mai pe scurt decât asta pe un subiect foarte complicat, iar faptul că aţi identificat cinci vinovaţi eu cred că este doar un slab început, nici măcar un bun început, fiindcă nu trebuiau să moară nişte oameni, nişte copii şi noi să ne enervăm toţi ca să descoperim că ceva nu merge. Cineva trebuia să vadă din timp că nu merge, domnule ministru”, i-a reproşat Tudose lui Bodog.

Şeful Guvernului i-a atras atenţia ministrului Sănătăţii şi asupra birocraţiei excesive din cadrul ministerului.

”E public un caz care nu face altceva decât să atragă atenţia asupra birocraţiei care a ajuns la cote extreme şi în cadrul Ministerului Sănătăţii. Mai ales cei care se lovesc de această birocraţie sunt oameni bolnavi. Patru sute de mii de hârtii care trebuie plimbate de la medicul de familie la medicul specialist care trebuie să-I dea scrisoare medicală, care trebuie să-I dea reţetă nu ştiu cine, care trebuie să se ducă pe urmă la farmacie, dacă nu le are pe toate trebuie să se întoarcă să reia ciclul. Nu sunt sportivi de performanţă cei aflaţi în situaţia aceasta ”, i-a spus premierul ministrului Sănătăţii.

Tudose i-a cerut lui Bodog ca în termen de două săptămâni să vină cu un proiect de lege pentru reducerea birocraţiei, după cazul semnalat de prezentatoarea Magda Vasiliu

”Nu se poate ca cineva care este la tratament în străinătate să fie nevoit să vină în ţară ca să demonstreze dincolo că e bolnav sau ceva de genul ăsta. Ce se întâmplă acum, pe anumite zone în Ministerul Sănătăţii, cred că ar putea să facă obiectul unor structuri din Ministerul Sănătăţii: psihiatrie, chestii de genul ăsta”, a mai spus Mihai Tudose.

”Este adevărat, domnule prim-ministru…”, a răspuns Florian Bodog. ”Ştiu că-i adevărat”, i-a răspuns tăios Mihai Tudose.

Ministrul Sănătăţii a spus că a rezolvat cazul punctual pe care l-a semnalat premierul şi a promis că va lua măsuri să nu se mai întâmple astfel de lucruri pe viitor.

”Domnule ministru, haideţi să nu rezolvăm cazuri punctuale, haideţi să rezolvăm sistemul. Sistemul de defect rău. De 27 de ani înţeleg că toată lumea şi-a demonstrat capacitatea de a-l complicat şi mai tare. Haideţi să-l facem un pic mai simplu dacă se poate”, a spus Mihai Tudose.

Prezentatoarea principalului jurnal de ştiri de la Prima TV, Magda Vasiliu, a scris pe Facebook că nu îşi poate lua concediu medical pentru a-şi însoţi băieţelul bolnav de cancer la tratament în Italia din cauza birocraţiei excesive din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri