Repetiții pentru parada militară de 1 Decembrie. Trafic restricționat azi în București

Data actualizării: Data publicării:
161201_ZIUA_NATIONALA_07_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Vor fi restricţii de trafic, azi, în Bucureşti pentru repetiţii pentru parada de 1 Decembrie. Circulaţia pe prima bandă a Şoselei Kiseleff este blocată începând cu 4 dimineaţa. De la aceeaşi oră, pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti nu se circulă pe două benzi, de pe fiecare sens. Iar de la ora 7 dimineaţa, şoseaua Kiseleff este blocată complet, între Piaţa Presei Libere şi Piaţa Victoriei. Vor mai fi restricţii de trafic şi pe Bulevardul Ion Mihalache şi Bulevardul Mareşal Averescu. Circulaţia va fi reluată începând cu ora 16:00.

161201_ZIUA_NATIONALA_07_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Antrenamentul general pentru desfăşurarea Paradei Militare de 1 Decembrie are loc azi, de la ora 10:00, în Piaţa Arcul de Triumf, anunţă Ministerul Apărării.

Parada militară organizată în 2017 cu ocazia Zilei Naţionale în Piaţa Arcul de Triumf va începe vineri, 1 decembrie, de la ora 11.00.

La eveniment vor participa aproximativ 3.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul Român de Informaţii, cu peste 350 de mijloace tehnice, din care aproape 50 de aeronave, dar şi peste 300 de militari din mai multe ţări aliate sau partenere, precum Bulgaria, Canada, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia şi Ucraina.

Tot vineri, de la ora 8.00, va avea loc o ceremonie militară şi religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I. Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile de presă din ţară, iar la nivelul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Reprezentanţii Armatei Române precizează că vor participa, la cererea administraţiilor locale, la pregătirea şi organizarea ceremoniilor militare şi religioase de depunere de coroane de flori, întâlniri cu militari veterani şi veterani de război, defilări şi expoziţii de tehnică militară de luptă şi armament.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri