REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2017. O elevă notată cu 1 la Matematică a luat 10, după contestații

Data actualizării: Data publicării:
GCSE Results Are Released In The UK
Foto: Gulliver/Getty Images

O elevă din Dolj a avut o surpriză extrem de neplăcută când și-a văzut notele de la examenul de Bacalaureat. Deși fata a obținut nota 9,05 la proba scrisă de la limba și literatura română și 10 la proba de la anatomie și fiziologie umană, la matematică a fost notată cu 1, relatează Gazeta de Sud. Greșeala a fost însă îndreptată acum, iar tânăra a primit nota maximă: 10.

GCSE Results Are Released In The UK
Foto: Gulliver/Getty Images

REZULTATE FINALE BAC 2017. Au fost publicate notele după contestaţii pe Edu.ro. Rata de promovare a crescut

Eleva Colegiului Național „Elena Cuza“ din Craiova a primit nota 1 la matematică, deși lucrarea a fost în realitate de 10.

Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Educației Naționale, eroarea s-a produs în cazul candidatei Andreea Ioana Staicu, care la proba scrisă de la limba și literatura română are 9,05, iar la proba la alegere, susținută la anatomie și fiziologie umană, a obținut nota 10. Cazul elevei ajunsese în atenția Inspectorului școlar general încă de la prima afișare a rezultatelor.

„Am avut de rezolvat situația unei eleve care a fost afișată ca «respinsă», dar aceasta a promovat bacalaureatul cu medie mare. Este absolventă a Colegiului Național «Elena Cuza». În cazul ei, la afișarea inițială la proba de matematică apare ca având nota 1, de fapt este 10. Situația s-a rezolvat. Eleva este promovată, dar în aplicație apare deocamdată afișată ca respinsă. Situația va fi reglată după contestații“, a explicat inspectorul școlar general Monica Sună, pentru Gazeta de Sud.

La întrebarea cum s-a ajuns ca un elev de 10 să fie notat cu 1 la rezultate, inspectorul școlar general Monica Sună a precizat că „a fost o eroare umană în acest caz la introducerea datelor în aplicație. Aceste date sunt introduse de membrii județelor evaluatoare. În acest caz, a fost sesizată comisia națională“.

Nota elevei nu a fost afișată la contestații, ci pur și simplu modificată în cea corectă, la afișarea rezultatelor finale. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri