Rogozin cere „contramăsuri usturătoare” împotriva României

Data publicării:
rogozin
Dmitri Rogozin

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a postat pe Facebook un comentariu pe tema incidentului cu România, în care cere „contramăsuri usturătoare” din partea Moscovei, după ce autorităţile române şi moldovene nu au permis cursei sale să ajungă la Chişinău, relatează agenţia de presă TASS, citată de News.ro. 

„Tonul dur al declaraţiilor mele reflectă emoţiile mele privind inconvenientele legate de ceea ce s-a întâmplat pasagerilor cursei noastre”, a scris Rogozin.

„Majoritatea se întorceau acasă. Am călătorit întotdeauna în Republica Moldova cu curse regulate ale companiilor ruse. Cascadoria ruşinoasă a românilor şi Guvernului moldovean necesită analiză atentă şi contramăsuri usturătoare, calculate precis”, a adăugat el.

Oficialul consideră că ţările occidentale „nu se vor împăca niciodată” cu aspiraţiile Rusiei de a fi o ţară liberă şi puternică. „Au fost destul de mulţumiţi cu Rusia ameţită a anilor ’90, dar nu se vor împăca niciodată cu voinţa noastră de a liberi şi puternici”, a subliniat el.

„Iar a fi cum vrem să fim, adică liberi şi puternici, ar fi cel mai bun răspuns la toate aceste sancţiuni şi trucuri murdare”, consideră vicepremierul. „Şi vom decide cum să distrugem aceste creaturi mârşave”, a conchis el.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Tirada intervine după ce vineri oficialul rus a avut un comentariu scurt și pe Twitter:  „Autoritățile României i-au supus pericolului pe pasagerii avionului S7, femei și copii. Combustibilul era suficient doar până la Minsk. Așteptați răspuns, nemernicilor!”, a scris Dmitri Rogozin pe rețeaua de socializare.

Nici în 2014 România nu a dat drept de survol pentru avionul care ar fi trebuit să îl ducă pe Rogozin de la Tiraspol la Moscova, iar acesta s-a văzut obligat să treacă Nistrul şi să vină la Chişinău cu o limuzină, unde poliţia moldovenească i-a confiscat mai multe cutii cu listele de semnături ale transnistrenilor care cereau unirea cu Rusia. La scurt timp, vicepremierul rus a avertizat Bucureştiul că „data viitoare va zbura deasupra României şi a Ucrainei într-un bombardier Tupolev – 160”.  În replică, preşedintele de atunci al României, Traian Băsescu, a declarat  că „trebuie să aflăm câtă vodcă a consumat Rogozin înainte să facă aceste declaraţii”.

Discuţii legate de tranzitarea teritoriului României de o aeronavă avându-l la bord pe Rogoziin au mai fost şi în decembrie 2016. Rogozin a anunţat atunci pe Twitter că aeronava sa a tranzitat spaţiul aerian al României, ceea ce încălca sancţiunile impuse oficialului rus de către Uniunea Europeană, după ce Moscova a anexat Crimeea. Reprezentanţii Romatsa au declarat atunci pentru News.ro că o aeronavă aparţinând liniei aeriene ruse Aeroflot a fost dirijată pe teritoriul României de la est la vest, dar nu are informaţii referitoare la prezenţa vicepremierului rus Dmitri Rogozin în avion.

Citiți și: 

Reacția ministrului apărării la acuzele Rusiei la adresa României

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri