S-a dat drept pilot pentru a se caza gratis la hoteluri

Data actualizării: Data publicării:
pilot

Viaţă de huzur inspirată din filme. Un bărbat din Braşov a îmbrăcat costume asemănătoare celor de pilot, a înfipt o insignă cu un avion în cravată şi a stat pe gratis la mai multe hoteluri din Maramureş. Se dădea drept comandant la TAROM şi pleca fără să plătească după ce făcea comenzi copioase la room-service. În cele din urmă, hotelierii s-au anunţat unii pe alţii şi au reuşit să îl dea pe mâna poliţiştilor.

Mândru că poartă uniforma de pilot, sigur pe el, un bărbat de 34 ani din Braşov, a mers din hotel în hotel în Baia Mare şi a impresionat multe recepţionere. S-a recomandat copilot la TAROM, s-a cazat în camere luxoase, a comandat de la restaurant şi bar tot ce i-a poftit inima.

Cristina Zah, managerul unui hotel: „Era foarte credibil. Ne spunea și de o masină care era în service, mai aștepta o persoană care să vina cu el și da, la plecare a lăsat un geamantan în camera spunând că se va reîntoarce să achite cazarea, însă nu a mai venit. Când am verificat, geamantanul era gol.”

Scenariul s-a repetat la patru hoteluri din Maramureş.

Adriana Moldovan, proprietara unei pensiuni: „Nouă deja ni s-a părut suspect pentru că dânsul a avut niște transferuri pe cameră destul de mari, însemnând mâncare, băutură. L-am rugat să achite următoarea zi, el spunându-ne că nu poate, că are niște bani care urmează să îi intre pe card.”

Vestea despre falsul copilot s-a dus repede printre hotelierii din Baia Mare. Aşa a fost prins când a încercat să repete figura. Poliţiştii ştiu acum că este un impostor.

Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș: „Persoana în cauză fusese identificată și audiată cu privire la faptele comise, dispunându-se continuarea cercetărilor în stare de libertate.”

Acasă, la Braşov, falsul pilot juca alt rol, spun vecinii. Folosea tot o uniformă, asemenea celor purtate de cei care acum îl anchetează pentru înşelăciune.

Vecină: „A fost foarte căutat de poliţie. Avea o uniformă de poliţai. Şi spunea că lucrează sau este la şcoala din cadrul Poliţiei.”

Dacă va fi găsit vinovat pentru înşelăciune riscă să fie stea după gratii cinci ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri