Angajaţii Dacia primesc salarii comparabile cu cele din Cehia sau Ungaria

Data actualizării: Data publicării:
bani lei salarii-2

Conducerea spune că salariile în uzină au ajuns la nivel de Cehia şi Ungaria.

BANI BUGETARI SALARIU

Angajaţii Dacia primesc în 2017 salariul mărit, în două tranşe, precum şi o primă în urma rezultatelor comerciale şi financiare bune ale Dacia din 2016, a anunţat producătorul auto din Mioveni, potrivit Hotnews.ro.

Conducerea spune că salariile de la Dacia sunt comparabile cu nivelul salariilor medii din ţări precum Cehia, Ungaria, Turcia sau Slovacia.

Sindicatul Automobile Dacia (SAD) şi conducerea compania au agreat  creşterea salariului de bază brut pentru operatori cu  120 lei, începând cu 1 ianuarie, completată de o creştere de  80 lei, de la 1 martie. În plus, toţi angajaţii vor primi o primă pentru rezultatul anului 2016 în valoare de  1.450 lei, brut, acordată în luna mai.

De asemenea administraţia Dacia a informat partenerul social ca  valoarea tichetului de masă va creşte la 12 lei, din luna aprilie, şi la 15 lei (valoarea maximă), începând din luna octombrie.

Negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă (CCM) au demarat în urmă cu mai multe săptămâni şi s-au încheiat miercuri, 1 martie.

În ciuda faptului că inflaţia a fost negativă şi ca TVA-ul a scăzut, salariile operatorilor au crescut în 2015 şi în 2016. Salariul mediu realizat de un operator la Dacia în 2016 a fost de aproximativ 5.000 lei, brut, comparabil cu nivelul salariilor medii din ţări precum Cehia, Ungaria, Turcia sau Slovacia”, spune Dacia.

Compania precizează de asemenea că obiectivul Grupului Renault în România este acela de a păstra competitivitatea în toate activităţile derulate, inclusiv în cea de fabricaţie, pe platforma industrială de la Mioveni.

Aceasta trebuie să se menţină performanţa alături de celelalte uzine ale Grupului Renault şi în raport cu competiţia”, subliniază compania auto.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri