Salvatori blocați pe banda de urgență a Autostrăzii Soarelui

Data actualizării: Data publicării:
a2 masini multe

Minute bune au întârziat salvatorii ieri până să ajungă la accidentul rutier care a blocat Autostrada Soarelui preţ de mai bine de şase ore. Totul din cauza şoferilor care au vrut să se întoarcă din drum pe banda de urgenţă a şoselei de mare viteză.

Aceşti şoferi ies din coloana formată pe Autostrada Soarelui. Intră pe banda de urgenţă şi se îndreaptă pe contrasens spre Bucureşti. Tot pe banda de urgenţă salvatorii încearcă să se strecoare printre maşinile care vin spre ei pentru a ajunge la locul accidentului.

Iniţial şoferii care au blocat calea salvatorilor au dat vina pe poliţie, spunând că echipajele din zonă i-au redirecţionat pe banda de urgenţă şi îndepărtat de locul accidentului. Nici vorbă de aşa ceva, susţin agenţii.

„Banda de urgenţă , în permanenţă trebuie să rămână libera. Atunci când se află în dreptul unuia autovehicule implicate în eveniment, să lase o porţiune în care să putem depăşi acel mobil”, spune Ion Ilinca, şef Poliţie A2.

„Autospecialele noastre au întâmpinat probleme majore în ceea ce priveşte înaintarea, începând cu kilometrul 28 până la kilometrul 36. Practic intervenţia a fost întârziată cu câteva minute”, afirmă Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU.

În România legislaţia rutieră este clară. Orice şofer circulă pe banda de urgență sau staţionează fără motiv poate fi sancţionat de poliţie. Amenda este de 487 de lei.

Ieri poliţiştii de pe Autostrada Soarelui nu au amendat niciun şofer, pentru că prioritar în acel moment era ca agenţii să facă loc ambulanţelor spre locul accidentului. Şoferii pot fi amendaţi doar printr-o constatare directă a poliţistului sau în urma filmării autoturismului cu aparatul radar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri