Acuzaţii de malpraxis. Un bebeluş a murit la două zile de la naştere

Data publicării:
bebelus

Acuzaţii de malpraxis la Spitalul Judeţean Botoşani. O tânără de 20 ani acuză medicii de neglijenţă, după ce copilul ei a murit la două zile după naştere. Femeia spune că fetiţa a făcut febră, dar susţine că nu a găsit nicio asistentă în tura de noapte care s-o ajute. Conducerea spitalului, care s-a mai confruntat în trecut cu un caz similar, spune că o comisie va verifica modul în care s-a procedat în acest caz. Și polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Raluca a venit pe 7 martie, la control, la Spitalul Judeţean Botoşani. Medicul care i-a urmărit sarcina i-a spus femeii că trebuie să nască. A internat-o, iar a doua zi a născut, prin cezariană, o fetiţă, care a primit nota 9.

24 de ore mai târziu, fetiţa a făcut febră.

Raluca Hârtopeanu, mama: „Probleme au început să apară pe data de 9 spre 10 , dimineața la ora 3. Eu când am văzut am ieșit cu ea pe hol, acolo în sala de gardă unde sunt asistentele nu era nimeni ... am găsit pe doamna care-mi aducea lapte și i-am zis că fetița are febră. Ea mi-a zis că fetița are colici, mi-a adus un tratament pentru colici și i l-a dat. Dimineața când a venit din nou să-mi aducă laptele i-am zis vedeți, puneți mâna pe ea, are febră. Şi a zis, da, o să mă duc la doamna asistentă să o trezesc, dar mă tem că ea doarme”.

Mama spune că după câteva teste, medicii i-au spus că fetița avea bronhopneumonie și infecție cu streptococ beta-hemolitic de tip B.

Raluca Hârtopeanu, mama: „Toate analizele pe care le-am făcut lună de lună erau toate bune nici vorbă de acest microb, acest virus”.

De cealaltă parte, doctorii spun că analizele de la internare au arătat prezenţa acestei bacterii. Dar tot ei admit că nici femeia şi nici copilul nu au fost puşi sub observaţie specială.

Conducerea spitalului a început o anchetă.

Ștefan Bercea, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Botoșani: „Pot să vă zic că la ora cinci dimineața, în momentul în care copilul a făcut febră, acesta a fost transferat din secția neonatologie pe ATI nou născuți.

Reporter: Asta e și problema, mama spune că la ora 3 făcuse febră.

Ștefan Bercea: Asta nu pot să confirm eu, va stabili comisia de anchetă”.

Şi Parchetul a deschis o anchetă pentru ucidere din culpă.

Nicoleta Arpinte, procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani: „Până la stabilirea exactă a cauzelor decesului prin raportul de expertiză medico legală în cursul zilei de ieri s-a demarat o anchetă, se administrează mai multe mijloace de probă”.

În septembrie2016, o altă familie a acuzat medicii de la maternitatea din Botoșani după ce copilul le-a murit infectat cu același streptococ. Atunci medicul - șef al secției de Neonatologie a fost demis, iar doi doctori şi o assitentă au fost amendaţi pentru că nu au făcut controalele medicale anuale. Procurorii încă lucrează la acest caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri