Alocaţia pentru hrană în spitale, mărită

Data publicării:
pacienti de spital

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, a anunţat că Guvernul a adoptat o măsură privind mărirea alocaţiei de hrană în spitale, precizând, totodată, că o altă categorie de persoane care va beneficia de mâncare în instituţiile spitaliceşti sunt bolnavii în regim de hemodializă.

pacienti de spital

„S-a adoptat o mărire a alocaţiei de hrană în spitale, având în vedere evoluţia preţurilor la mărfurile almentare din 2008 până în 2016, din 2008 nu s-a mai făcut această modificare. A fost făcută o consultare cu medici specialişti nutriţionoşiti, a fost luat în considerare indicele preţurilor de consum în perioada mai 2008 – iunie 2016 o creştere cu 108%. Alimentaţia bolnavilor este foarte importantă şi în tratament, din acest motiv a fost făcută această modificare. Au fost adăugaţi pentru prima oară bolnavi în regim de hemodializă pentru această hrană în spitale”, a declarat Liviu Iolu.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a precizat că plafoanele majorate se situează între între 10 şi 19 lei pe zi, pentru diverse categorii de bolnavi.

Ultima indexare a acestei alocaţii a avut loc în 2008, deşi Guvernul anunţase din noiembrie 2014 că intenţionează să ia această măsură.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri