Anchetă, după ce un bebeluș a murit la câteva ore de la naștere

Data publicării:
Attempts To Control Malaria In Indonesia's Papua Province Continue
MANOKWARI, WEST PAPUA, INDONESIA - OCTOBER 13: A 6-month-old baby receives treatment for tropical malaria in hospital on October 13, 2009 in Manokwari, West Papua, Indonesia. Malaria, whilst not a new disease, continues to be a significant problem in Papua. Whilst hospitals try to treat the condition, the malaria parasites have become resistant to anti-malaria medicines and thus the spread continues. At last count, the overall incidence of malaria was estimated as 876 per 1,000 people per year, however the true incidence is unknown since laboratory confirmation is rare and only around 20 per cent of patients seek treatment at Indonesia's Government facilities. (Photo by Ulet Ifansasti/Getty Images)

A fost deschisă o anchetă la Spitalul de Urgenţă Focşani, după ce un bebeluş s-a stins la patru ore după naştere. Mama copilului spune că sarcina a decurs normal, iar după ce a născut i s-a spus că pruncul este sănătos. Familia a depus plângere la Poliție și la Colegiul Medicilor, iar acum așteaptă răspunsuri de la autorități.

Pe 21 septembrie, femeia însărcinată în 38 de săptămâni a ajuns la Spitalul Judeţean Focşani pentru că se simțea rău. Spune că aici i s-a făcut doar o perfuzie şi niciun fel de analize. După cinci zile de la internare a intrat în travaliu și după 15 ore a născut natural un băiețel de 3 kilograme şi 600 grame.

„Totul era în regulă, a primit nota 8 la naștere, a plâns, L-am văzut, mi l-au arătat, după au ieșit pe hol, i l-au arătat și soțului, i-au spus și lui că totul este în regulă”, a spus mama copilului.

După o oră de la naștere, medicii au anunțat-o că băiețelul se simte rău și că trebuie transferat în Bacău. După ce părinţii au fost de acord, a venit vestea sumbră.

„Ne-au spus că nu poate fi stabilizat și nu l-au mai transferat și la ora 20:45 s-a declarat decesul”, a spus mama băiatului.

Medicii spun că au făcut tot posibilul, dar copilul nu a mai putut fi salvat. 

„A început să prezinte brusc vărsături cu sânge proaspăt, medicii au intervenit de urgență. Copilul a fost intubat, a fost ventilat, i s-a administrat inclusiv plasmă, dar din păcate nu a răspuns la nicio intervenție medicală”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Spitalului de Urgențp Focșani, Alina Comșa.

Femeia spune că a făcut toate analizele în timpul sarcinii și totul arăta că va aduce pe lume un copil sănătos. Medicul care i-a urmărit sarcina a refuzat să comenteze situaţia. La fel şi directorul spitalului din Focşani.

Părinții au depus plângere la poliție și la Colegiul Medicilor. Procurorii au început urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă. 

A fost începută urmărirea penală in rem pentru infracțiunea de ucidere din culpă, urmează să se desfășoare cercetări în continuare să stabilim cu certitudine condițiile în care s-a produs decesul nou-născutului”, a declarat prim-procurorul adjunct la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani, Anca Dragovici.

Părinții așteaptă acum rezultatele necropsiei de la Institutul de Medicină Legală din Iași.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri