Anchetă după moartea unei paciente. Medicii au pasat-o de la unul la altul

Data publicării:
intstrumente sala operatie 4

Este anchetă la Spitalul Judeţean Suceava, după moartea unei paciente. Femeia, victimă a unui accident rutier, a ajuns în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgenţe. Doi medici specialişti au văzut-o, dar niciunul nu şi-a asumat internarea ei. Pacienta a fost operată abia după ce a intervenit conducerea spitalului, la mai bine de 5 ore de la accident. A mai trăit doar o zi.

Femeia de 70 de ani a fost lovită de o maşină într-o intersecţie din Gura Humorului. A fost dusă de urgenţă la spitalul din oraş, dar pentru că starea ei era foarte gravă, a fost transferată la Spitalul Judeţean Suceava.

„Accidentul a avut loc undeva în jurul orei 8 dimineaţa. Femeia a ajuns în sala de operaţii abia după ora 13”, relatează Andreea Petrescu, reporter Digi24.

Medicii de la Urgenţe i-au făcut pacientei toate investigaţiile necesare, apoi i-au chemat în camera de gardă pe medicii specialişti.

„Ţinând cont de severitatea politraumatismului s-au efectuat computer tomograf cap, coloană cervicală, torace, abdomen, pelvis, respectiv coapsă membru stâng. S-a prezentat stabilă hemodinamic şi respirator şi prezenta un sindrom de strivire important, în special la nivelul coapsei stângi”, relatează dr. Liviu Cârlan, şeful UPU Suceava.

Un ortoped şi un chirurg plastician au evaluat starea femeii. Cei doi nu s-au înţeles, însă, care dintre ei să preia cazul şi să opereze primul victima. Văzând nehotărârea colegilor săi, medicul de la Urgenţe a sesizat conducerea spitalului.

Dr. Doina Elena Ganea - director medical Spitalul Judeţean Suceava: Vizez cooperarea în termen mai scurt şi prin prezenţa tuturor la caz. Nu chemat, văzut, plecat, chemat altul. Nimeni nu şi-a asumat cazul ca aparţinând specialităţii lui.

Reporter: Ar fi putut intra o echipă mixtă în operaţie, şi plasticianul şi ortopedul în acelaşi timp?

Dr. Doina Elena Ganea: Da. Se putea. Sigur că da.

În cele din urmă, chirurgul ortoped a decis amputarea piciorului victimei. La 24 de ore de când a ajuns la spital, pacienta a murit. Conducerea spitalului a început o anchetă.

„Nicio reclamaţie nu ştim să fi făcut cineva”, spune nepotul victimei.

Atât medicii, cât şi poliţiştii aşteaptă acum rezultatele necropsiei. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de neglijenţă, cei doi medici riscă să-şi piardă locul de muncă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri