Anesteziştii nu mai vor statut de "angajat"

Data publicării:
spital medic asistenta pacienti

Anestezie pe contracte de prestari servicii. Medicii din Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă nu vor să mai fie angajaţi. Sunt nemulţumiţi de program şi de salariile mici şi vor să-şi negocieze contracte separate cu spitalele.

Noul mod de lucru le-ar aduce mai multe satisfacţii, din punct de vedere al salariului, dar şi privind orele de muncă, spun medicii. Mai mult, pacienţii ar beneficia de servicii de calitate, având în vedere importanţa crucială a anesteziei. Modelul există deja în alte state, în Polonia de exemplu.

Dorel Săndesc, membru al Senatului Societăţii de Anestezie: „Am considerat că trebuie să căutăm soluţii, nu doar să ne plângem. Iar Polonia este un model foarte bun de urmat, întrucât sistemul sanitar e, practic, similar. Calitatea îngrijirilor medicale va creşte, pentru că medicii vor activa conform contractului şi normelor în vigoare: un medic la sala de operaţie şi un medic la un anume număr de paturi, în funcţie de complexitatea secţiei de ATI, ceea ce va creşte siguranţa pacienţilor.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri