Arafat: Garantez că nicio țară nu s-ar descurca singură cu un Colectiv

Data publicării:
arafat

Renovarea departamentului de terapie intensivă a singurului spital pentru arsuri din Bucureşti şi reprofilarea parţială a altui spital pentru a putea primi mari arşi. Asta e tot ce a făcut România după din tragedia din Clubul Colectiv. Dar, la proporţiile de acolo, nicio ţară nu ar face faţă cu forţe proprii, susține  secretarul de stat Raed Arafat, invitatul emisiunii „În faţa ta” din această seară, de la ora 22:30.

În privința arşilor, din păcate, schimbarea e puțină. S-a renovat secția de terapie intensivă de la (Spitalul de, n.red.) Arşi. S-a profilat un număr de paturi la Bagdasar, care primește arși. Sunt discuții de construcție de secție de arși lângă spitalele de urgență”, a spus Raed Arafat, secretar de stat în MAI.

(Nici azi, dacă s-ar întâmpla o tragedie, nu ați avea unde să duceți mari arși?) Și azi s-a întâmplat o tragedie la Uricani (Detalii aici). Trei arși sunt la Spitalul de Arși și la Spitalul Bagdasar. Dacă ai o tragedie similară cu cea de la Colectiv, vă garantez că nicio țară nu poate să se descurge singură și trebuie în continuare să apelezi la restul ţărilor”, a mai spus el.

Citiți și

Alexandra Furnea: Medicii care au minţit sunt complici la crimă

Alexandra Furnea: În Germania m-a uimit normalitatea

Alexandra Furnea: „Am început să plâng şi să cerşesc un sedativ”

În urmă cu doi ani, în seara zilei de 30 octombrie, se petrecea una dintre cele mai grave tragedii din România ultimelor decenii: incendiul din clubul „Colectiv” în urma căruia 64 de persoane și-au pierdut viața. A fost un eveniment șocant, care a traumatizat o țară întreagă și care, după doi ani, continuă să aducă durere și să provoace frustrare: justiția nu a stabilit niciun vinovat, sunt prea puține schimbări în bine, prea puține din lucrurile care atunci s-au dovedit a fi profund greșite s-au îndreptat. Iar supraviețuitorii și familiile zecilor de tineri suferă în continuare.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri