Eroare medicală asupra unui bebeluş. Managerul spitalului a aflat de pe Facebook

Data actualizării: Data publicării:
branula

Este anchetă la Spitalul Judeţean Alba, după ce unui bebeluş de nouă luni şi jumătate i s-ar fi pus greşit o branulă. Copilul a fost dus la Spitalul din Cluj, cu o rană deschisă la mână, iar medicii au decis să-l opereze. Managerul Spitalului din Alba s-a sesizat, după ce a citit despre acest caz pe Facebook.

Copilul de nouă luni şi jumătate a fost dus de părinţi la Spitalul Judeţean din Alba pe 26 septembrie cu febră de 40 de grade şi convulsii.

Maria Panache, mama copilului: „I-au băgat o branulă în mânuţă şi ei au văzut acolo că i se înroşeşte mânuţa şi tot au lăsat-o până i s-a terminat perfuzia la băiat. După o oră s-a terminat şi ne-am dus sus la Pediatrie”.

Pe 29 septembrie, bebeluşul a fost externat. După patru zile, copilul a fost dus din nou la Spitalul din Alba, pentru că se simţea rău.

Dan Crainic, directorul medical al Spitalului Judeţean de Ugenţă Alba Iulia: „A fost solicitat chirurgul plastic, Evoluţia din păcate nu a fost favorabilă, ţesuturile în continuare s-au necrozat, motiv pentru care s-a indicat pacientului să meargă într-o clinică de specialitate dintr-un centru universitar, unde există chirurgie infantilă”.

Pe 6 octombrie, bebeluşul a ajuns la Spitalul de Copii din Cluj, cu rana deschisă la mâna dreaptă, iar medicii de acolo au decis să-l opereze.

Conf. Dr. Călin Lazăr, director medical la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii: „S-a efectuat intervenţia ieri cu curăţarea buzelor plăgii, în sala de operaţie cu anestezie generală”.

Conducerea Spitalului Judeţean din Alba a deschis o anchetă.

Dan Crainic, directorul medical al Spitalului Judeţean de Ugenţă Alba Iulia: „S-a montat o branulă pe faţa dorsală a mâinii drepte care, presupunem noi, la un moment dat ori a ieşit din venă, ori a cedat vena şi substanţele s-au extravadat în ţesuturile de la nivelul feţei dorsale a mâinii. Acestea au produs o necroză a ţesuturilor”.

Nicoleta Coşarcă, managerul Spitalului Judetean de Urgenţă Alba Iulia: „Am dispus constituirea unei comisii de analiză. (Rep.: Ce sancţiuni riscă?) De la avertisment până la desfacerea contractului de muncă. Eu cred că nu era un caz de externat”.

Rezultatul anchetei va fi făcut public vineri. Băieţelul rămâne în continuare internat la Cluj. Medicii spun că este posibil să-l opereze din nou săptămâna viitoare, pentru a-i pune grefă de piele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri