Boala fără leac care presupune durere constantă toată viața

Data publicării:
shutterstock durere de cap migrena
FOTO: Shutterstock

O tânără de 29 de ani din Marea Britanie a povestit suferințele prin care trece zi de zi, ea confruntându-se cu dureri constante de mușchi. Ea suferă de o boală fără leac care se poate manifesta în multe feluri. Este boala de care tocmai a anunţat că suferă şi celebra artistă Lady Gaga.

shutterstock durere de cap migrena
FOTO: Shutterstock

Alison Morton avea 25 de ani când a început să aibă dureri de mușchi și articulații. Deși, medicii i-au scos vezica biliară, simptomele ei nu s-au îmbunătățit și a fost ulterior diagnosticată cu fibromialgie, o boală resimțită în tot corpul deoarece este afectat sistemul muscular, relatează BBC.

De patru ani, femeia trăiește cu oboseală și durere constantă.

Atunci când esti diagnosticat, te gândești că se poate face ceva să-ți amelioreze starea. Dar din păcate boala nu are leac”, afirmă tânăra.

Efectiv pune stăpânire pe corpul meu și nu o pot controla”, adaugă Alison.

Oamenii care suferă de această afecțiune spun că se simte de parcă mușchii sunt „trași” sau suprasolicitați. Bolnavii resimt și spasme musculare sau arsuri.

Boala invizibilă

Alison povestește că se confruntă și cu alte simptome deranjante. Ea suferă uneori de confuzie, având probleme în a-și aminti numele persoanelor sau cum să ajungă într-un anumit loc. Acest lucru o împiedică să meargă la muncă.

Tânăra spune că este o boală invizibilă, astfel încât cei din jur nu realizează că ceva ar fi în neregulă cu ea.

Întreg sistemul nervos central este afectat, dar e greu să vezi asta și e greu de explicat”, afirmă Alison.

Încă sunt medici care nu cred că această afecțiune e reală”, adaugă ea.

Cu toate astea, se estimează că o persoană din 20 suferă, într-o măsură mai mare sau mai mică, de această boală.

Tot ce i-a rămas de făcut lui Alison acum este să învețe să trăiască cu durerea. Ea merge la psiholog, practică yoga și face un tratament cu un aparat care cu impulsuri electrice care permit stimularea fibrelor nervoase.

Psihic, ea s-a obișnuit deja cu gândul că va trăi cu durere. Ea a decis să păstreze un jurnal pentru perioadele în care își pierde memoria.

Deși toate strategiile sale sunt de ajutor, durerea lui Alison este constantă și poate izbucni mai puternic în condiții de stres sau de la prea mult efort.

Principalul ajutor este sprijinul pe care l-a primit de la familie, spune tânăra.

În comparație cu atunci când am primit diagnosticul, acum simt că pot trăi o viață mai deplină”, mărturisește Alison.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri