București | Spitalul Floreasca şi Spitalul de Arşi vor fi relocate

Data publicării:
SPITALUL DE URGENTA FLOREASCA - GREVA
Foto: Inquam Photos / Mircea Manole

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, şi ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, au semnat miercuri un protocol de colaborare între în vederea relocării Spitalului Floreasca şi a Spitalului de Arşi pe un teren de peste şapte hectare din nordul Capitalei, într-o clădire ce urmează să fie construită în aproximativ patru ani. Costurile de aproape 250 de milioane de euro alocate construirii noii clădiri vor fi suportate integral de Primăria Sectorului 1.

SPITALUL DE URGENTA FLOREASCA - GREVA
Foto: Inquam Photos / Mircea Manole

„După cum ştiţi, de ceva timp discutăm împreună cu specialiştii din minister şi din primăria Sectorului 1 pentru relocarea Spitalului de Arşi şi Spitalului Floreasca într-o clădire nouă cu facilităţi, cu condiţii mult mai bune pentru pacienţi şi pentru personalul medical. În strategia ministerului Sănătăţii, în programul de guvernare, avem acest lucru, îmbunătăţirea condiţiilor, accesul la sănătate şi la tehnologii de ultimă oră. Acesta este motivul pentru care am constatat, îmmpreună cu managerul spitalului, împreună cu primăria, că practic orice posibilitate de extindere, de îmbunătăţire a circuitelor a fost depăşită la nivelul Spitalului Floreasca, iar la nivelul Spitalului de Arşi, după cum ştiţi, s-au făcut renovări la secţia de Terapie Intensivă şi în rest, mare lucru nu se mai poate face. Ne dorim condiţii de spitalizare, de acces la tehnologie medicală de ultimă oră. Acesta este motivul pentru care am salutat iniţiativa domnului primar”, a declarat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

Potrivit ministrului, va exista o singură clădire în care vor funcţiona cele două spitale.

„Cred că oferind nişte spaţii generoase pentru un nou spital, accesibilitatea la servicii medicale va fi mult mai bună”, a subliniat ministrul.

În ceea ce priveşte clădirile vechi ale spitalelor, după relocarea acestora, ministrul a afirmat că se va încerca organizarea unor ambulatorii de specialitate.

Potrivit primarului Sectorului 1, Dan Tudorache, terenul din zona de nord pe care se va construi noua clădire care va găzdui cele două spitale are peste şapte hectare, iar costurile de aproape 250 de milioane de euro vor fi suportate integral din bugetul primăriei.

„Bugetul primăriei este suficient de mare pentru a-şi permite asigurarea unor sume pentru construirea unui spital, undeva la 200-250 de milioane de euro cu toate dotările. Primăria Sectorului 1 va da acest spital la cheie. Noi sperăm, dacă respectăm toate termenele, să fie gata în trei-patru ani”, a spus primarul, precizând că zona este una accesibilă, iar spitalul va fi dotat şi cu heliport.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Prin ce trece acum Kate, detalii care te lasă fără cuvinte. Frumuseţea ei ar fi rămas doar o amintire. Noi...
Digi FM
Dorian Popa, întrebat dacă a înșelat-o pe Claudia, fosta lui iubită: "Am greșit. Cred că este de ajuns să...
Pro FM
Anda Adam a filmat de la etajul 28 furtuna din Dubai și străzile inundate pe care oamenii și-au abandonat...
Film Now
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Adevarul
Turist italian șocat de mașinile scumpe din București: „Sunt mai multe BMW-uri decât în Germania" VIDEO
Newsweek
VIDEO Rachete SUA ATACMS au distrus 5 lansatoare rusești de 3.000.000.000$, în Crimeea într-o noapte
Digi FM
O femeie a încercat să obțină un împrumut cu un cadavru în scaun cu rotile: “Unchiule, mă asculți? Trebuie să...
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu...
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce...
Film Now
Brian Cox critică performanța lui Joaquin Phoenix în filmul „Napoleon”: „Aș fi interpretat acel rol mult mai...