Cazul Ioan Gyuri-Pascu, o primă concluzie: Abordare terapeutică superficială

Data actualizării: Data publicării:
ambulanta bihor

Trei dintre instituţiile care fac anchete la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi-au unit eforturile. Inspectorii din Ministerul Sănătăţii, DSP şi DSU au stat de vorbă cu medicul care l-a consultat pe Ioan Gyuri Pascu şi l-a diagnosticat cu „atac de panică”. Conform unui comunicat, ancheta se îndreaptă spre o posibilă concluzie conform căreia abordarea medicului a fost superficială.

ambulanta bihor

Comunicatul Ministerului Sănătăţii:

„O echipă formată din reprezentanţii Corpului de Control al ministrului Sănătăţii, inspectori ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a efectuat pe 28 septembrie un control la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov pentru a analiza modul în care a fost gestionat cazul actorului Ioan Gyuri-Pascu.

Echipa de control a analizat modul în care a fost repartizat acest caz, a analizat fişa de urgenţă prespitalicească şi a discutat cu medicul care a fost la consultaţie, pentru a avea o imagine clară asupra modului în care s-a intervenit.

Echipa de control va elabora un raport pe care îl va înainta ministrului Sănătăţii şi şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Informaţiile de până acum denotă o posibilă abordare terapeutică superficială. Urmare a acestui lucru şi după analizarea tuturor documentelor şi procedurilor, Ministerul Sănătăţii va sesiza Colegiul Medicilor din România, care are atribuţii în a se pronunţa asupra unor potenţiale culpe medicale.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri