Cazul Ioan Gyuri Pascu. Reacția lui Raed Arafat

Data actualizării: Data publicării:
raed arafat fb
Foto: Facebook / Raed Arafat

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă are o primă reacţie în cazul morţii lui Ioan Gyuri Pascu: pacientului trebuia să i se facă o electrocardiogramă. Pe de altă parte, Raed Arafat spune că este posibil ca situația artistului să se fi înrăutățit după primul apel la ambulanță.

raed arafat fb
Foto: Facebook / Raed Arafat

Raed Arafat a vorbit despre modul în care s-a acționat în noaptea de duminică spre luni. El a arătat că după primul apel la 112, pentru o consultație, a fost trimisă o ambulanță de cod verde. O astfel de ambulanță are un echipaj care nu include întotdeauna un medic. Mai spune Raed Arafat că este posibil ca între momentul intervenției primei ambulanțe și cel de-al doilea apel la 112, care anunța că artistul este în comă, starea lui Ioan Gyuri Pascu să se fi înrăutățit brusc.

Raed Arafat spune că acest aspect trebuie verificat acum în detaliu de Colegiul Medicilor, pe de o parte, și de Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, pe de altă parte, cu referire la modul în care medicul a evaluat starea de sănătate a pacientului.

Pe de altă parte, Raed Arafat crede, din informațiile pe care le are până acum, că s-a făcut o greșeală – aceea că pacientului nu i-a fost făcută o electrocardiogramă. Este posibil ca medicul să fi considerat, după discuția cu pacientul, că nu este nevoie de EKG. Raed Arafat a lăsat să se înțeleagă că o astfel de examinare ar fi fost necesară pentru a preveni orice risc ulterior. Ancheta urmează să stabilească dacă într-adevăr aceasta a fost o greșeală.

Raed Arafat a mai spus că, după al doilea apel, intervenția a fost catalogată drept cod roșu, de aceea au fost trimise două ambulanțe SMURD și apoi a sosit și un echipaj de la serviciul de ambulanță.

Mai multe anchete au loc în acest moment în cazul decesului artistului. Inspectorii din Ministerul Sănătăţii, DSP şi DSU au stat de vorbă cu medicul care l-a consultat pe Ioan Gyuri Pascu şi l-a diagnosticat cu „atac de panică”. Conform unui comunicat, ancheta se îndreaptă spre o posibilă concluzie conform căreia abordarea medicului a fost superficială.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri