Ce clădire a propus România pentru sediul Agenției pentru Medicamente

Data actualizării: Data publicării:
globalworth-campus

Clădirea în care ar urma să își desfășoare activitatea Agenția Europeană a Medicamentului este ridicată în cartierul bucureștean Pipera, fiind parte a unui complex nou de birouri.

Globalworth Campus, complex de birouri dezvoltat de compania de investiții imobiliare Globalworth, fondată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, în zona de business Pipera, a fost propus de România la Bruxelles ca sediu al Agenției Europene pentru Medicamente, conform informațiilor Profit.ro. Guvernul a căutat un complex de birouri pe piața liberă pentru a-l propune Comisiei Europene. În luna iunie surse guvernamentale au declarat că atât Regia Patrimoniului de Stat, cât și Agenția Națională de Administrare Fiscală, cu multe spații în portofoliu, au transmis Guvernului că nu dețin în proprietate vreo clădire adecvată în acest scop. Prin urmare, Executivul a căutat pe piața liberă să rezerve, iar apoi, în caz de reușită a candidaturii, să închirieze clădirea potrivită ca sediu.

Bruxelles-ului i-a fost propus complexul de birouri Globalworth Campus. Complexul, construit în imediata apropiere a stației de metrou Pipera, va avea 3 clădiri cu o suprafață totală închiriabilă de 87.800 metri pătrați.

Prima clădire din Globalworth Campus a fost finalizată în trimestrul I al acestui an, cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 28.000 metri pătrați. Conform informațiilor Profit.ro, proprietarul clădirii va primi o sumă pentru a rezerva clădirea, iar ulterior o va închiria statului, dar chiar dacă România nu va fi desemnată să găzduiască sediul agenției, el tot va beneficia de suma primită pentru rezervarea clădirii. Circa 900 de angajați, cu familiile proprii, ai agenției ar trebui să se mute astfel în București, dar instituția ar angaja totodată personal local și ar contracta o serie de servicii de pe piața locală. România se bate însă cu 18 alte state membre pe viitorul sediu al Agenției Europene pentru Medicamente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri