Ce spune Ministerul Sănătății în legătură cu cazul „Burnei”

Data publicării:
ministerul sanatatii

Comisia Națională de Ortopedie Pediatrică a Ministerului Sănătății a anunțat marți că se opune oricărui tratament inovativ care nu are o susținere științifică potrivit prevederilor naționale și internaționale, potrivit Agerpres.

Ca urmare a ultimelor evenimente legate de posibilele acte cu implicare penală ale medicului Gheorghe Burnei, Comisia Națională de Ortopedie Pediatrică a Ministerului Sănătății precizează că se delimitează de orice act care nu poate fi încadrat în codul bunelor practici medicale și de orice atitudine sau acțiune care contravine Codului deontologic al profesiei.

Totodată, Comisia Națională a MS arată că se opune oricărui tratament inovativ care nu are o susținere și o documentare științifică în conformitate cu toate rigorile naționale și internaționale.

În acest sens, Comisia va propune ministrului Sănătății aprobarea unui cod de procedură pentru situațiile în care aplicarea unei tehnici sau a unui tratament inovativ se impune.

Comisia de Ortopedie Pediatrică a MS a constatat absența oricărui protocol terapeutic aprobat și consideră că și acest lucru a făcut posibilă apariția unor anomalii terapeutice, unele cu consecințe deosebit de grave.

Totodată, acest for anunță că a început procesul de elaborare a protocoalelor terapeutice pentru cele mai frecvente afecțiuni ortopedice ale copilului, astfel ca, până la sfârșitul anului 2017, să fie elaborate și publicate toate protocoalele terapeutice.

Comisia Națională a MS, prin specialiștii din componența sa, va monitoriza permanent activitatea secțiilor și a departamentelor de ortopedie pediatrică, atât din rețeaua publică, cât și din cea privată, pentru a nu mai fi posibilă aplicarea unor tratamente cu susținere științifică îndoielnică, au susținut reprezentanții acesteia.

Nu în ultimul rând, Comisia consideră deosebit de importantă o reapropiere între specialist și pacient și, din acest motiv, propune ca reprezentanții societății civile, prin intermediul ONG-urilor, care au drept scop promovarea stării de sănătate a populației, să fie invitați permanenți la toate ședințele acestui for.

Citește și Gheorghe Burnei: Nu am cerut nimic de la nimeni. Nu am făcut rău nimănui

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri