Condiții insalubre într-un spital din Caransebeș

Data publicării:
hol spital

Saloane cu tencuiala căzută, paturi vechi cu saltele din burete, acoperite doar cu un simplu cearșaf și grupuri sanitare insalubre. Astfel descriu situaţia pacienții internați în trei secţii ale Spitalului Municipal din Caransebeș. În aceeaşi unitate, câteva secţii au fost reabilitate.

 

„(n.r. - Saltelele sunt) cu urină, cu mucegai, le mută dintr-un pat în altul. Vine alt bolnav și îl trece la aialaltă. Cearșafuri... toate rupte”, afirmă o femeie.

Mărturia femeii vine în condiţiile în care are o rudă internată în spital. Salonul pe care l-a văzut are pereţii scorojiţi, tencuiala căzută și mobilier vechi. Şi cam aşa arată toate saloanele de la Neurologie, Cardiologie şi Chirurgie.

Pacienții se plâng și de grupurile sanitare insalubre.

„Mizerie, pereții, WC-ul, ușa la WC… să deie banii ministrul”, afirmă un pacient.

Condițiile, sigur, nu sunt cele mai bune, dar sperăm, ca într-un viitor apropiat, secția să arate altfel, mult mai bine ca acum”, spune Mihai Ghimboașă, medic primar cardiolog.

Problemele din spital au fost semnalate și de telespectatorii Digi24, care ne-au trimis mai multe imagini filmate cu telefonul mobil. Conducerea unităţii promite că va lua măsuri în cel mai scurt timp.

Avem vreo trei secții reabilitate de primărie, dar sunt și saloane, într-adevăr cu probleme. Noi încercăm să nu internăm pacienții unde avem problemele respective. Paturi sunt suficiente, avem 388 de paturi”, spune Marius Ionuţ Mihăilică, manager interimar al Spitalului Municipal Caransebeș.

Secţiile vechi vor fi reabilitate. Cele mai multe fonduri vor veni de la Guvern, 1.8 milioane de euro, dar va contribui şi Primăria cu 180 de mii de euro. Etajele 7 și 8 ale spitalului din Caransebeș, unde se află terapia intensivă și blocul operator, vor fi modernizate complet.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri