Control al Ministerului Sănătății la CJAS Bihor, după imaginile difuzate de Digi24

Data actualizării: Data publicării:
scandal CAS

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, și conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate au cerut directorului CJAS Bihor să dispună de urgență demararea unei anchete administrative prin care să stabilească adevărul și să identifice persoanele vinovate, în cazul pacienților care ar fi fost suspuși la un „tratament nedemn și degradant” la Casa Județeană de Asigurări.

La verificări vor lua parte şi membri ai Corpului de Control al ministerului.

Comunicat de presă privind situația înregistrată la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Bihor: „Ca urmare a informațiilor publice referitoare la tratamentul nedemn și degradant la care au fost supuși pacienții, în cadrul relației cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Bihor, Ministrul Sănătății, Florian Bodog, și conducerea CNAS au cerut directorului CAS Bihor să dispună de urgență demararea unei anchete administrative prin care să stabilească adevărul și să identifice persoanele vinovate.

Cercetarea administrativă este un demers legal și absolut necesar pentru a face lumină în acest caz, câtă vreme sunt implicate persoane cu statutul de funcționar public.

În acest context, Ministrul Sănătății a solicitat conducerii Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bihor să realizeze cât mai repede toate verificările necesare și să prezinte autorităților concluziile acestei anchete, în vederea identificării și sancționării tuturor vinovaților.

Considerăm că derapajul înregistrat la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Bihor este unul deosebit de grav. Ca urmare, Ministrul Sănătății a dispus trimiterea inspectorilor din Corpul de control la CAS Bihor, în colaborare cu Direcția generală monitorizare control și antifraudă CNAS.

Această echipa mixtă de anchetă va efectua cercetări extinse la CAS Bihor, activitatea sa desfășurându-se în paralel cu ancheta administrativă demarată astăzi.

Și pe această cale, Ministrul Sănătății își exprimă dezaprobarea totală față de astfel de fapte și îndeamnă toți lucrătorii din domeniul sănătății să-și desfășoare activitatea zilnică, demonstrând cea mai mare considerație posibilă față de nevoile persoanelor pe care le sprijină.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri