Corina Creţu: Vaccinarea copiilor este obligatorie şi în cele mai avansate state UE

Data actualizării: Data publicării:
seringa vaccin

Comisarul european Corina Creţu a declarat marţi, la evenimentul „Viitorul Europei este al nostru”, că susţine vaccinarea obligatorie a copiilor, în condiţiile în care cele mai avansate state din Uniunea Europeană, care au în spate studii ştiinţifice, au simţit nevoia să introducă în legislaţie o astfel de obligativitate.

„Eu susţin vaccinarea obligatorie în ceea ce priveşte bolile copilăriei. Dacă cele mai avansate state din UE au simţit nevoia să pună în legislaţia lor naţională această vaccinare obligatorie, sunt convinsă că au în spate studii ştiinţifice”, a afirmat Corina Creţu.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, la finalul lunii trecute, că imunizarea nu se face cu forţa, că nu vor fi adunaţi părinţii "cu arcanul” să vină cu copiii la vaccinare şi nici nu vor fi poliţişti care îi vor încătuşa pe cei care refuză vaccinarea, dar trebuie asumată responsabilitatea deciziei. Ministrul susţine că nu poţi interzice unui copil să intre în şcoală pentru că nu este vaccinat, pentru că educaţia este un drept care trebuie respectat. Bodog mai spune că are două fete şi amândouă sunt vaccinate, iar opinia lui este că fiecare părinte responsabil ar trebui să-şi vaccineze copiii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri