Cum va arăta noua secţie de ATI a Spitalului de Arsuri

Data actualizării: Data publicării:
spitalul chirirgie plastica reparatorie arsuri bucuresti agerpres_7577330

Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Arsuri din Capitală va fi redeschisă în decembrie. Închisă în luna iulie după ce un medic a publicat imagini cu un pacient infectat cu larve, secţia a fost refăcută din temelii. Lucrările de renovare au trecut de jumătate, iar primăria Sectorului 1 speră chiar să se încheie mai devreme. Întreg spaţiul a fost recompartimentat, iar pacienţii nu vor mai sta câte doi în salon, ci vor fi trataţi în spaţii individuale.

Din vechea secţie nu au mai rămas decât şapele. Pereţii au fost decopertaţi până la cărămidă, iar aceasta a fost arsă pentru a distruge orice urmă de microb. Secţia a fost reorganizată complet.

Adrian Voicu, şeful de şantier: „Aici va fi un salon, unul dintre cele cinci saloane. Un salon înseamnă un pacient, un pat. Aici va veni o uşă de inox închisă etanş, astfel încât accesul se face numai pe butoane, pe cartelă, numai de personalul autorizat.”

Uşa de la intrarea în secţie este proiectată să reziste timp de 60 de minute la un incendiu. Pereţii vor fi îmbrăcaţi cu un material anti-static şi anti-microbian până la tavan, iar în fiecare salon, deasupra patului va fi montat un aparat care monitorizează toate funcţiile vitale ale pacientului. Baia în care erau spălaţi pacienţii a fost şi ea refăcută complet.

O altă modificare majoră a fost făcută la instalaţia de aer condiţionat.

Saloanele secţiei de Terapie Intensivă vor fi complet etanşeizate spre exterior. Ferestrele actuale vor fi înlocuite cu unele duble. Va fi un strat pe interior şi unul pe exterior, iar aerul proaspăt din încăpere va fi asigurat cu ajutorul unui sistem de ventilaţie montat în tavanul de rigips.

După renovare, în secţie vor fi trataţi simultan doar 5 pacienţi, în loc de 10 ca până acum.

Cristian Niţescu - directorul medical al Spitalului de Arsuri: „În condiţiile în care ai un singur pacient în salon poţi să delegi una sau două persoane care să se ocupe strict de pacientul respectiv şi nu de doi pacienţi cum era până astă vară”.

După redeschidere, în secţie vor fi patru asistente, medicul de gardă, medicul curant, un chirurg şi un anastezist pe fiecare tură.

Cristian Niţescu - directorul medical al Spitalului de Arsuri: „Chiar dacă încă e subdimensionat, speram se ne apropiem de un anumit standard.”

Lucrările de renovare au început în urmă cu aproape o lună şi jumătate şi trebuie încheiate până la jumătatea lunii decembrie.

Dan Tudorache - primarul Sectorului 1: „Ei respectă graficul şi eu sper chiar că mai devreme de 15 decembrie să fie funcţională. Redeschiderea va fi posibilă doar după ce Direcţia de Sănătate Publică va da autorizaţia de funcţionare. Primăria Sectorului 1 a plătit aproximativ 310.000 de euro pentru renovarea secţiei de Terapie Intensivă. Ultima investiţiei fusese făcută în 2009”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri