DIGIPEDIA | Adevărul despre pangasius

Data publicării:
pangasius ok

E un pește comestibil care a devenit ținta ecologiștilor și a experților în alimente. Acest pește este însă dăunător pentru animale, pentru oameni și pentru mediul înconjurător.

A devenit unul dintre cei mai apreciați pești comestibili din Germania. Numai anul trecut în farfuriile germanilor au ajuns 40.000 de tone de file de pangasius. E foarte ieftin și de aceea are succes. Era necunoscut acum câțiva ani, dar acum sunt multe produse din pangasius. Pe cutii scrie: „provine din apele curgătoare ale Deltei Mekongului”.

De fapt, crește în iazuri.

Iar între timp, a devenit unul dintre peștii cei mai problematici, dat fiind că e crescut pe scară largă.

În Vietnam industria piscicolă își desfășoară activitatea pe malurile fluviului Mekong, căruia îi poluează apa. Milioane de pești sunt crescuți și sacrificați în condiții cumplite. Mii de vietnamezi trudesc în fabrici pentru salarii de mizerie. Iar folosirea de medicamente ar fi pe ordinea de zi în crescătorii.

Ce este adevărat în reproșurile legate de pescuirea pangasiusului? Aflați răspunsurile sâmbătă, de la ora 21:00, în emisiunea „Digipedia” de la Digi24. 

Urmăriți filmul documentar pe Digi24 HD. Online îl puteţi viziona numai LIVE (nu se arhivează), pe http://www.digi24.ro/live/digi24, sâmbătă, de la ora 21:00, iar duminică, în reluare, de la ora 2:00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri