DIGIPEDIA. Stresul posttraumatic

Data publicării:
stres persoana umbra

În această seară, la Digi24, de la ora 21:00, puteți urmări un film documentar despre stresul posttraumatic.

Din toate timpurile, oamenii și-au provocat unii altora suferințe distrugătoare, individuale sau în masă. Când nu-și pierde viața, victima rămâne profund traumatizată.

Pentru că este posibil să aibă recidive, începe terapia, iar fiecare încearcă să înțeleagă cum să depășească această violență care s-a abătut brusc asupra lui.

Azi, șirul de bărbați și femei victime ale violenței civile sau de război este nesfârșit. Pentru a aborda și gestiona traumatismele, echipa care a realizat documentarul a filmat în Cecenia, Sudan, Israel sau în zone îndepărtate unde sunt conflicte armate.

Stephanie are 29 de ani. Locuiește în Franța, la Paris. Victimă a unui viol în urmă cu un an, s-a decis să facă terapie. „Întrebarea care mi-a venit în minte, după ce agresorul a ieșit din casă și a închis ușa și pe care am spus-o cu voce tare, cred, a fost „De ce?”, mărturisește Stephanie.

Când nu mai există dialog, posibilitate de negociere, când celălalt nu mai există ca subiect, au loc violențe: părintele care nu-și mai înțelege copilul, soțul care nu-mi mai înțelege soția, majoritatea conducătoare care nu mai respectă minoritățile. În aceste cazuri apare violența.

Urmăriți filmul documentar pe Digi24 HD. Online îl puteţi viziona numai LIVE (nu se arhivează), pe http://www.digi24.ro/live/digi24, sâmbătă, de la ora 21:00, iar duminică, în reluare, de la ora 2:00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri