Fără români la AKH | V. Voiculescu: Rezultatul populismului unor personaje de prim rang din PSD

Data actualizării: Data publicării:
vlad voiculescu govro

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu reacţionează faţă de probleme existente privind transplantul pulmonar. Românii care au nevoie de un transplant pulmonar nu mai sunt primiţi la clinica AKH din Viena, în condiţiile în care în ţara noastră nu se fac astfel de intervenţii chirurgicale. Ministrul Sănătăţii spune că a cerut Agenţiei Naţionale de Transplant să ceară un răspuns oficial. Numai că Eurotransplat, organismul care reglementează astfel de proceduri nu a primit în ultima lună nicio notificare, în acest sens, din partea României. Această situaţie este „rezultatul direct al iresponsabilității și populismului unor personaje de prim rang din PSD și a apropiaților lor”, spune Vlad Voiculescu.

vlad voiculescu govro

„De peste 10 ani colaborarea dintre statul român și centrul de transplant pulmonar al AKH Viena funcționa fără probleme. Peste 40 români au fost salvați, după ce au fost îndrumați către acest centru de medici români și de alți pacienți care trecuseră prin aceleași greutăți.

Totul s-a sfârșit acum. Centrul de transplant pulmonar de la AKH-Viena nu mai primește pacienți români!

Situația grea a relațiilor cu instituții respectabile din străinătate și situația fără speranță a câtorva zeci de oameni care nu vor supraviețui fără acest transplant este rezultatul direct al iresponsabilității și populismului unor personaje de prim rang din PSD și a apropiaților lor.”, scrie Voiculescu, într-o postare pe Facebook.

„În ultimii ani, spitalul Sf. Maria - un spital de sector din capitală în subordinea Primăriei - a investit sub conducerea dr. Narcis COPCĂ peste 10 milioane de euro pentru înființarea unui "centru de excelență" pentru transplant. Banii s-au cheltuit, nu s-a făcut niciun transplant. Vă sună cunoscut? Floreasca, "centru de excelență" pentru arsuri, barocameră...?
Deși s-au cheltuit peste 10 milioane de euro, nu s-a angajat însă nici măcar un chirurg care să fi făcut un singur transplant de plămâni. Nici măcar unul. Un "centru de excelență în transplant" fără un singur specialistîn transplant.
Cu toate astea, și cu toate că alte condiții nu erau îndeplinite de asemenea, centrul primește acreditare, cu susținerea Dr. ZOTA.
În campania electorală, Gabriela FIREA, alături de Narcis COPCĂ (Sf. Maria) și Victor ZOTA (Agenția Națională de Transplant-ANT) au manipulat cu bună știință acreditând ideea că pacienții care au nevoie de transplant pulmonar sunt trimiși de mine la AKH- Viena. Și găsiseră și legătura: eu lucrasem și locuisem la Viena! Mă făceam astfel automat vinovat!”, explică Voiculescu.

El subliniază că AKH Viena este un spital de stat, deci nu ar fi putut niciodată avea acțiuni sau părți sociale la unitatea sanitară respectivă.

„Dacă am ajutat vreodată vreun român care a venit acolo la tratament, am făcut-o gratis și am ajutat de multe ori cu bani, așa cum pot depune mărturie câteva zeci de familii cel puțin.

"Ministrul Vlad Voiculescu vrea sa dezmembreze mortii romani si sa le trimita toate organele in strainatate" - Narcis Copca

Acuzațiile mincinoase la adresa mea nu importă aici însă. Acestea vor fi lămurite în instanță”.

„AKH VIENA - spitalul unde zeci de parlamentari, miniștri și alți demnitari merg liniștiți, ei și rudele lor, devenise dintr-o dată proprietatea mea privată. Experților în transplant de la AKH Viena li s-a spus - de către același Narcis COPCĂ și avocații acestuia - că spitalul este investigat de procurori(!!!). În condițiile acestea, și în condițiile în care statul român își plătește oricum cu întârziere de ani datoriile pentru unele tratamente, oare le-ar putea reproșa cineva că se vor ocupa de acum de pacienți austrieci, unguri, slovaci, cehi... dar nu și români?
Medicii români din Societatea Română de Pneumologie și pacienții cu transplant pulmonar au avertizat din timp, public, asupra consecințelor populismului celor mai sus mentionati!

Pentru Gabriela FIREA, Narcis COPCĂ și Victor ZOTA nimic nu a contat. Agenda lor a fost alta. Pentru ei, pacienții și medicii acestora sunt doar niște unelte.

Toți cei de mai sus sunt plătiți din bani publici, din taxele plătite inclusiv de pacienții ale căror vieți sunt acum periclitate și de familiile lor”, conchide fostul ministru al Sănătăţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri