Firma înființată de Sebastian Ghiță, bună de plată în caz de nefuncționare a cardului de sănătate

Data actualizării: Data publicării:
Card de sanatate de la CNAS - digi24.ro

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a câştigat definitiv în justiţie procesele legate de cardul de sănătate. Firma Teamnet, fondată de deputatul Sebastian Ghiță, riscă penalități serioase dacă sistemul nu va funcționa.

Card de sanatate de la CNAS - digi24.ro

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a câştigat definitiv în justiţie procesele pe care le avea cu Hewlett-Packard România (HP) şi cu European Funds Înveşt care contestau atribuirea prin licitaţie către Teamnet, firmă fondată de către deputatul Sebastian Ghiţă, a unor contracte de peste 5 milioane euro pentru mentenanţă timp de 3 ani a sistemului IT al cardului naţional de sănătate (CEAS) şi a platformei Informatice din Asigurările de Sănătate (PIAS), potrivit Hotnews.ro.

După semnarea contractelor şi preluarea sistemelor, Teamnet va trebui să asigure bună funcţionare a acestora, în caz contrar riscând penalităţi mari - pentru o oră de depăşire a timpilor de răspuns, Teamnet poate pierde chiar şi 100.000 de euro, echivalentul facturii lunare încasate de la CNAS.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu mai dispune de mentenanţă şi suport pentru sistemul IT al cardului naţional de sănătate de la sfârşitul lui 2015, acesta fiind principalul motiv al deselor căderi ale acestui sistem care afectează atât doctorii cât şi pacienţii care sunt nevoiţi să aştepte cu orele pentru primirea unei reţete.

La sfârşitul lunii iunie din acest an, CNAS a anunţat că a atribuit prin licitaţie două contracte de peste 5 milioane de euro către Teamnet, firmă fondată de Sebastian Ghiţă, pentru mentenanţă sistemului IT al cardului de sănătate (CEAS) şi a platformei IT a asigurărilor de sănătate (PIAS), care vor fi semnate dacă nu vor exista contestaţii. Teamnet nu a preluat încă mentenanța sistemului cardului de sănătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri