Galați. Primul caz de meningită West Nile de anul acesta

Data publicării:
Doctors Seek Higher Fees From Health Insurers

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galați a confirmat un prim caz de meningită West Nile în județ, a declarat vineri, directorul instituției, Liliana Iordăchescu, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, este vorba despre un bărbat de 63 ani din Galați, apicultor amator, care ar fi luat contact cu boala în timp ce se afla cu stupii pe raza comunei Foltești.

„Bărbatul este internat în spital. (...) Infecția cu virusul West-Nile afectează sistemul nervos central, iar manifestările pot prezenta aspecte diferite: unele persoane pot prezenta simptome ușoare, incluzând febră, dureri de cap, greață, vărsături și uneori inflamarea ganglionilor limfatici și erupție cutanată pe fața anterioară și posterioară a toracelui și abdomenului. Persoanele infectate al căror sistem imunitar este scăzut, pot dezvolta o formă severă a bolii cu manifestări ce includ febră ridicată (39-40 grade Celsius), cefalee, dezorientare, fotofobie, tremor, convulsii, slăbiciune musculară, paralizie, comă”, a precizat Liliana Iordăchescu.

Luna trecută, doi bolnavi suspecți de meningită provocată de virusul West Nile s-au înregistrat în județul Teleorman.

Anul trecut, 80 de persoane au fost infectate cu virusul West Nile în perioada 1 mai - 29 septembrie și s-au înregistrat opt decese din această cauză, conform unui centralizator publicat pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică 

 În anul 1996 România s-a confruntat cu cea mai severă epidemie de de meningită West Nile din Europa, boală dată de acest virus. Oficial s-au înregistrat atunci peste 300 de cazuri.

Virusul este transmis în special păsărilor, însă poate îmbolnăvi şi oamenii.

Pentru ca infecţia să se răspândească la om este suficientă o singură înţepătură a unui ţânţar deja infectat. În final, sistemul nervos al pacientului va avea de suferit. Se inflamează mai exact meningele, învelişul creierului. Dacă primeşte tratament în timp util, persoana infectată nu va rămâne cu niciun fel de sechele. În caz contrar, se poate ajunge chiar la deces. Cei mai vulnerabili sunt batrânii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri