Greşeală medicală la Hunedoara? Bebeluş mort la o zi de la externare

Data publicării:
mana bebelus2

Acuzaţii de malpraxis la Hunedoara, unde o fetiţă de 1 an și 10 luni a murit la o zi după ce a fost externată. Părinții spun că pediatrul din spitalul municipal i-a trimis acasă, deşi copilul se simţea foarte rău. Spitalul are o altă variantă: doctoriţa a procedat corect.

Cu lacrimi în ochi, rudele copilului de un an şi 10 luni abia au putere să vorbească despre ce s-a întâmplat. Părinţii spun că au ajuns săptămâna trecută cu fetița la Pediatrie la Spitalului din Hunedoara. Diagnosticul: pneumonie acută. După cinci zile, copilul se simţea tot mai rău.

Mama copilului susţine că în aceeaşi zi medicul pediatru i-a semnat externarea.

La o zi după externare fetița a revenit în spital şi a fost imediat intubată. Era însă prea târziu.

Adela Bucșa, mamă: „Eram lângă ea, stăteam pe pat și n-a mai respirat deloc și am chemat doctorițele. A ieșit din salon de lângă fetiță și mi-a zis că fetița a decedat”.

Medicul care a îngrijit copilul nu a comentat cazul. În schimb, conducerea spitaluluieste convinsă că doctoriţa şi-a făcut bine treaba.

Bende Barna, director medical la Spital Hunedoara: „A fost tratată conform protocoalelor în vigoare, febra i-a scăzut, a fost externată în cursul zilei de luni cu o stare generală bună. E o boală pulmonară tratată corect, cu antibiotice, cu simptomatice, nu cred că are legătură cu o boală diareică apărută ulterior”.

Potrivit necropsiei, copilul a murit din cauza bronhopneumoniei.

Mihai Gafencu - medic primar pediatrie: „Sunt unele tipuri care imediat au o evoluție spre bronhopneomonie, care este o afecțiune extrem de gravă și care poate avea procente de letalitate.”

Părinții fetiţei au depus plângere la poliție.

Bodgan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara: „În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de ucidere din culpă”.

Şi în spital se face acum o anchetă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri